Direct naar content

Polikliniek Volwassenen

De Polikliniek Volwassenen is een van de poliklinieken van Rivierduinen. Elke dag behandelen wij mensen met psychiatrische problemen. Bijvoorbeeld mensen met ernstige depressieve gevoelens, een trauma of een angstprobleem.

Met onze behandelingen werken we aan zelfkennis en vaardigheden. Aan dat wat jij nodig hebt om weer zonder ons verder te kunnen. En weer met vertrouwen die dingen kunt doen die je energie geven en die voor jou belangrijk zijn in het leven. Bijvoorbeeld in je rol als ouder, werknemer of in je relatie met anderen.

Welke behandelingen zijn er?

Wij zijn een grote GGZ-organisatie. Daardoor hebben we veel ervaring met bekende en moderne behandelingen. Dit kan een één-op-één-behandeling zijn of in een groep. Voorbeelden van behandelingen die we geven zijn: cognitieve gedragstherapie, EMDR-therapie, schematherapie en ‘Mentaliseren Bevorderende Therapie’.

Samen met jou beslissen we welke aanpak het beste past bij jouw persoonlijke situatie, wensen en doelen. Daarom betrekken we ook graag familieleden of andere mensen die jij belangrijk vindt.

Wat kun je bereiken?

Waar we concreet samen naar toe werken hangt af van de problemen die jij ervaart, je mogelijkheden en wensen. Samen onderzoeken we welke doelen bij jou passen. Een paar voorbeelden:

  • Meer zelfinzicht. Bijvoorbeeld in negatieve gedachten die je vaak hebt en wat dit doet met je gevoel;
  • Meer vaardigheden om met de gedachten en gevoelens van jezelf en anderen om te gaan. Zodat je minder problemen ervaart in het contact met anderen;
  • Inzicht in waar jouw klachten vandaan komen en hoe je daar beter mee om kunt gaan.

Het gaat om jouw verhaal

GGZ Rivierduinen ziet diagnoses en behandelingen als een hulpmiddel. Niet als doel. Want ook al heb je dezelfde diagnose als iemand anders, jouw verhaal en omgeving is altijd uniek. Dáár draait het om. Lees meer in onze visie op herstel in: het verhaal van GGZ Rivierduinen 

Snel naar

Veelgestelde vragen