Direct naar content

Polikliniek Ouderen

De Polikliniek Ouderen is een van de poliklinieken van GGZ Rivierduinen. Hier kun je terecht wanneer je je lichamelijk minder vitaal voelt én last hebt van een of meerdere psychiatrische problemen. Zoals ernstige depressieve gevoelens, een angstprobleem of psychose.

Onze behandelaren weten en begrijpen dat ouder worden voor allerlei veranderingen zorgt. Daarom geven we aandacht aan zowel psychische, lichamelijke als sociale veranderingen. We werken aan zelfkennis en vaardigheden. Aan dat wat jij nodig hebt om meer regie over je leven te krijgen. En weer met vertrouwen die dingen kunt doen die je energie geven.

Welke behandelingen zijn er?  

Wij zijn een grote GGZ-organisatie. Daardoor hebben we veel ervaring met bekende en moderne behandelingen. Dit kan een één-op-één-behandeling zijn of in een groep. Voorbeelden van behandelingen die we geven zijn: EMDR-therapie, schematherapie, cognitieve gedragstherapie en ‘Mentaliseren Bevorderende Therapie’.

Samen met jou beslissen we welke aanpak het beste past bij jouw persoonlijke situatie, wensen en doelen. Waar mogelijk kom je naar ons, waar nodig komen we naar jou. We betrekken ook graag familieleden of andere mensen die jij belangrijk vindt. Natuurlijk in overleg.

Wat kun je bereiken?

Waar we concreet samen naar toe werken hangt af van de problemen die jij ervaart, je mogelijkheden en wensen. Samen onderzoeken we welke doelen bij jou passen. Een paar voorbeelden:

  • Meer vaardigheden om met de gedachten en gevoelens van jezelf en anderen om te gaan. Zodat je minder problemen ervaart in het contact met anderen;
  • Meer inzicht in de invloed van lichamelijke klachten op hoe jij voelt en manieren om daar beter mee om te gaan.
  • Meer regie over je leven, ook als je psychiatrische klachten niet weggaan.

Het gaat om jouw verhaal

GGZ Rivierduinen ziet diagnoses en behandelingen als een hulpmiddel. Niet als doel. Want ook al heb je dezelfde diagnose als iemand anders, jouw verhaal en omgeving is altijd uniek. Dáár draait het om. Lees meer in onze visie op herstel in: het verhaal van GGZ Rivierduinen.

Veelgestelde vragen

Snel naar