Direct naar content

Polikliniek Kristal

Op de Polikliniek Kristal Volwassenen behandelen wij elke dag mensen met psychiatrische klachten. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van trauma’s, angsten, boosheid of somberheid. Kristal is er speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Waar komen jouw klachten vandaan?

Voordat we starten, onderzoeken we altijd eerst waar je klachten vandaan komen. Misschien heb je in het verleden iets meegemaakt? Misschien wordt er thuis of op het werk teveel van je gevraagd? Of is er een andere reden? Samen gaan we op zoek naar zaken in jezelf die het op dit moment moeilijk maken. En naar dát wat je juist sterk maakt!

Hoe helpen wij jou?

Na het onderzoek maken we een behandeling voor jou op maat. We houden er rekening mee dat je moeite hebt met leren. We passen het tempo aan naar wat jij prettig vindt. Je kunt een één-op-één behandeling krijgen of in een groep. Op welke manier we jou helpen, beslissen we altijd samen.

Ook geven we uitleg aan de mensen die belangrijk voor je zijn. Zoals je partner, ouders of je woonbegeleider. Hierdoor leren ze beter met jou om te gaan en kunnen ze je beter helpen waar dat nodig is.

Wat kan ik bereiken?

In de meeste gevallen zorgt de behandeling ervoor dat je psychiatrische klachten minder worden. Blijven er klachten over? Dan leren we je hoe daar het beste mee om gaat.

Snel naar

Veelgestelde vragen

GGZ Rivierduinen is lid van het landelijk Kenniscentrum LVB