Direct naar content

Psychiatrische intensieve thuisbehandeling

Psychiatrische intensieve thuisbehandeling (ook wel afgekort als PIT) is voor jongeren die crisis hebben door hun psychische problemen. Meestal om een klinische opname te voorkomen. Je krijgt psychiatrische intensieve thuisbehandeling naast de hulp die je al hebt op de polikliniek. Je behandelaar van de polikliniek is altijd bij de thuisbehandeling betrokken.

Wat gebeurt er bij de psychiatrische intensieve thuisbehandeling?

Psychiatrische intensieve thuisbehandeling is een behandeling in de thuissituatie. Een verpleegkundige komt een aantal keer per week voor een gesprek naar jou toe. Hoeveel keer per week de verpleegkundige langskomt, hangt af van jouw situatie. De behandeling duurt maximaal 6 weken en is voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar.

Hoe kan het je helpen?

De PIT-verpleegkundigen kijken hoe het thuis met je gaat. En hoe het met jou en je ouders/verzorgers gaat. Ze spreken met jou, je ouders/verzorgers en andere belangrijke personen in je omgeving. Samen maak je afspraken over hoe je weer grip krijgt op je problemen en je dagelijks leven. En hoe de mensen in jouw omgeving je daarbij kunnen helpen. De PIT-verpleegkundigen geven je uitleg over je psychische problemen. Wat dit betekent voor je dagelijks leven. En hoe je daarmee om kunt gaan. Door weer overzicht en houvast te krijgen, kun je je dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Contact

Voor meer informatie kun je terecht bij je behandelaar van de polikliniek. Hij of zij kan je ook aanmelden voor PIT. Je kunt ook altijd mailen naar acuutjong@rivierduinen.nl of bellen naar 071 890 88 88 bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.