Direct naar content

Acute dagbehandeling Jong

Het leven kan soms ingewikkeld en stressvol zijn. Dit kan ervoor zorgen dat iemand vastloopt in de thuissituatie maar ook op school. Het wegvallen van school kan gevolgen hebben voor iemand zijn dag- en nachtritme. Er is geen reden meer om bed uit te komen en ergens op tijd te verschijnen. Dit kan ertoe leiden dat je in je bed blijft liggen of bijvoorbeeld de hele dag gaat gamen.

De acute dagbehandeling (ADB) is bedoeld om weer structuur te krijgen in de dag en om met leeftijdgenoten te zijn. Het is een groepsaanbod voor van zes weken voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. De groep bestaat maximaal uit acht jongeren. De ADB is vier ochtenden in de week.  

Wat gebeurt er bij de acute dagbehandeling?

Bij de acute dagbehandeling volg je 4 ochtenden per week een programma met vaste onderdelen. De vak therapieën bestaan uit: bewegingstherapie, creatieve therapie en muziektherapie. Naast deze vaktherapie is er ruimte voor ontspanning, een spelletje en bespreken we samen wat je bezig houdt.

Acute dagbehandeling volg je naast de eventuele therapieën, begeleiding of onderzoeken die je al volgt. Gedurende deze zes weken proberen we met je mee te denken over hoe het weer op te pakken van school of een andere vorm van dagbesteding.

Contact en aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je iemand aanmelden? Stuur dan een mailtje naar adbjong@rivierduinen.nl of bel naar 06 51 28 13 51. De wachtlijst is nooit langer dan 6 weken. De acute dagbehandeling in Leiden zit aan de Sandifortdreef 19 in Leiden (toren: oost, 4e verdieping).