Direct naar content

Acute zorg voor jongeren

We doen er alles aan om een crisis te voorkomen. Maar soms loop je toch echt vast. Dan is er onze spoedpoli Acuut Jong. Samen gaan we kijken wat nodig is om weer zo snel mogelijk grond onder de voeten te krijgen.

Dat doen we zoveel mogelijk in jouw eigen vertrouwde omgeving. Dat helpt om zo snel mogelijk weer op de been te komen en steviger in je schoenen te staan. Want dan kunnen we nauw samenwerken met thuis, school en andere betrokkenen in je omgeving.

Acute dagbehandeling

Soms is hulp via onze spoedpoli niet genoeg. Dan hebben we onze acute dagbehandeling. Onze acute dagbehandeling bestaat uit een programma dat 6 weken duurt. We werken met sociaalpsychiatrische, (cognitief-) gedragstherapeutische, beeldende en bewegingsgerichte methodes.

Je volgt het programma samen met andere jongeren die problemen hebben die je misschien wel herkent. Ook dat helpt, het geeft steun en erkenning. En als het echt niet gaat, dan zorgen we voor een opname bij een collega-instelling. Altijd in overleg met jou en je ouders of naasten.

Snel naar

Zie ook

Veelgestelde vragen