Direct naar content

Acute zorg voor jongeren

We doen er alles aan om een crisis te voorkomen. Maar soms loop je toch echt vast. Dan is er onze spoedpoli Acuut Jong. Samen gaan we kijken wat nodig is om weer zo snel mogelijk grond onder de voeten te krijgen.

Dat doen we zoveel mogelijk in jouw eigen vertrouwde omgeving. Dat helpt om zo snel mogelijk weer op de been te komen en steviger in je schoenen te staan. Want dan kunnen we nauw samenwerken met thuis, school en andere betrokkenen in je omgeving. Naast de spoedpoli bieden we ook acute dagbehandeling in Leiden en Alphen aan den Rijn en psychiatrische intensieve thuisbehandeling.

Acute dagbehandeling voor jongeren

Het leven kan soms ingewikkeld en stressvol zijn. Dit kan ervoor zorgen dat iemand vastloopt in de thuissituatie maar ook op school. De acute dagbehandeling (ADB) is bedoeld om weer structuur te krijgen in de dag en om met leeftijdgenoten te zijn.

Het is een groepsaanbod voor van zes weken voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. De groep bestaat maximaal uit acht jongeren. De ADB is vier ochtenden in de week. Je leest hier meer informatie over onze acute dagbehandeling.

Psychiatrische intensieve thuisbehandeling

Soms heb je het gevoel dat je de grip op je leven verliest. Je ziet geen oplossing meer voor je problemen. Je weet niet wat je eraan moet doen of je doet van alles door elkaar heen om de problemen op te lossen. Dan is je situatie zo onoverzichtelijk en ingewikkeld dat je extra hulp nodig hebt. Als je in zo’n situatie zit, kan Psychiatrische intensieve thuisbehandeling (PIT) je helpen.

Snel naar

Zie ook

Veelgestelde vragen