Direct naar content

Polikliniek Autisme Volwassenen

De Polikliniek Autisme Volwassenen is een van de poliklinieken van Rivierduinen. Elke dag behandelen wij mensen die autisme hebben in combinatie met psychiatrische problemen. Bijvoorbeeld ernstige depressieve gevoelens, een trauma of een angst- of stemmingsprobleem.

Samen werken we aan dat wat jij nodig hebt om weer zonder ons verder te kunnen. Zodat je weer met vertrouwen dat kunt doen wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld in je rol als ouder, op je werk of voldoende tijd voor jezelf nemen.

Welke behandelingen zijn er?

Wij zijn een grote GGZ-organisatie. Daardoor hebben we veel ervaring met bekende en moderne behandelingen. Zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR-therapie. Ook geven we behandelingen in groepen. We kijken bij alle behandelingen specifiek ook naar de problemen die jíj door je autisme ervaart en passen onze behandeling aan waar dat nodig is. We betrekken ook graag familieleden of andere mensen die belangrijk voor je zijn. Natuurlijk altijd in overleg.

Wat kun je bereiken?

Waar we concreet samen naar toe werken hangt af van de problemen die jij ervaart, je mogelijkheden en wensen. Samen onderzoeken we welke doelen bij jou passen. Een paar voorbeelden:

  • Het herkennen en begrijpen van de prikkels die je ervaart. Bijvoorbeeld door geluiden om je heen of je emoties;
  • Beter afstand kunnen nemen van problemen zodat ze minder invloed hebben op hoe je voelt;
  • Leren hoe je minder last kunt hebben van dwangklachten of klachten door een trauma.

Snel naar

Veelgestelde vragen