Direct naar content

Klinisch herstel en klinisch herstel autisme

Onze afdelingen Klinisch herstel zitten op de locaties Oegstgeest, Alphen aan den Rijn en Leidschendam. Hier bieden we intensieve behandeling met verblijf voor als je al langer worstelt met complexe psychiatrische klachten en zelfstandig wonen nog niet lukt. Meander is de naam van onze Klinisch herstel-afdeling voor mensen met autisme vaak in combinatie met andere psychiatrische problemen.

Hoe complex jouw situatie ook is en hoe lang het ook al duurt, wij helpen je om (weer) te zien wat je wél kunt bereiken. Binnen onze afdelingen Klinisch herstel hebben we locaties met meer en met minder intensieve zorg. Hierdoor kunnen we onze zorg zo goed mogelijk afstemmen op jouw persoonlijke situatie.

Wat houdt het in?

Wanneer je verblijft op een van onze Klinisch herstel-afdelingen, heb je een eigen kamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals een keuken en woonkamer. Bij Meander hebben we plekken die extra rustig zijn, waardoor je minder last hebt van prikkels. Samen werken we aan het verminderen van je klachten en we bieden hulp bij de dagelijkse dingen. Maar stap voor stap richten we onze aandacht ook steeds meer op je persoonlijke ontwikkeldoelen. We helpen je om doelen te vinden die bij jou passen en begeleiden je om daar te komen.  

Wat kun je bereiken?

Samen werken we toe naar een steeds zelfstandiger leven. Welke doelen daar bij passen, hangt af van de problemen die je ervaart, je mogelijkheden en wensen. Een paar voorbeelden:

  • Leren hoe je minder last hebt van dwangklachten of klachten door een trauma.
  • (Her)ontdekken waar jouw krachten liggen en hoe je die kunt inzetten.
  • Het ontwikkelen van praktische vaardigheden zoals het huishouden en zelfzorg. 

Uiteindelijk is het doel dat je doorstroomt naar een van onze woonvormen of zelfstandig gaat wonen. Al dan niet met de zorg van de wijkteams van GGZ Rivierduinen.

Snel naar