Direct naar content

Kliniek intensieve zorg

De Kliniek intensieve zorg (KIZ) in Oegstgeest is onze meest intensieve, langer durende vorm van zorg.  Want soms kunnen psychiatrische klachten zo complex zijn, dat ze je volledig ontregelen. Op de KIZ verblijf je alleen als we zien dat je door je psychiatrische problemen een gevaar kunt zijn voor jezelf of voor anderen.

Op deze gesloten afdeling met eigen kamers en sanitair bieden we extra veiligheid en bescherming. Hoe complex jouw situatie ook is en hoe lang het ook al duurt, wij helpen je om (weer) te zien wat je wél kunt bereiken.

Wat houdt het in?

We onderzoeken eerst wat er met je aan de hand is en welke problemen jij ervaart. Lichamelijk en mentaal. Op basis van je behoefte, wensen en mogelijkheden, stellen we een persoonlijk ‘herstelplan’ op. We stellen dit samen op met jou, je naasten en de behandelaars die je eerder had. In het plan staat welke doelen je wilt bereiken. En welke behandeling en begeleiding daar het beste bij past. Iedere 6 maanden bespreken we hoe het gaat met de doelen, en stellen we het bij waar dat nodig is.

Wat kun je bereiken?

Op de Kliniek intensieve zorg werken we aan het verminderen van je psychiatrische klachten. Maar afhankelijk van wat jij wilt en kan, begeleiden we je ook met andere ontwikkeldoelen. Bijvoorbeeld:

  • (Her)ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven.
  • Beter leren omgaan met je beperkingen en met emoties als stress en woede.
  • Onderzoeken welke manier van leven bij je past.

Uiteindelijk is het doel dat je doorstroomt naar onze kliniek ‘Klinisch herstel’, een van onze woonvormen of zelfstandig gaat wonen. Al dan niet met zorg van de wijkteams van GGZ Rivierduinen

Snel naar