Direct naar content

Beschermd wonen

Wanneer je al langer ernstige psychiatrische klachten hebt, kan het zijn dat het je (nog) niet lukt om volledig zelfstandig te wonen. Ook al heb je de afgelopen jaren stappen gezet in je ontwikkeling. Een van onze beschermde woonvormen kan dan bij je passen.

Wij bieden je een veilige plekwaar je met onze hulp kunt werken aan meer zelfstandigheid. Hoe complex jouw situatie ook is en hoe lang het ook al duurt, wij helpen je om (weer) te zien wat je wél kunt bereiken.

Wat houdt het in?

Met beschermd wonen bieden we je tijdelijk een eigen woonruimte op een van onze locaties in Leiden, Alphen a/d Rijn en de Duin en Bollenstreek.  We hebben verschillende woonvormen die variëren in hoeveel begeleiding je krijgt. Die begeleiding is op afstand of aanwezig op locatie. Want iedere persoon en situatie is uniek. Met deze verschillende woonvormen kunnen wij onze zorg afstemmen op jouw ontwikkeling naar meer zelfstandigheid.

Wat kun je bereiken?

Bij beschermd wonen ligt de nadruk niet op het behandelen van je psychiatrische klachten. Stap voor stap richten we ons steeds meer op hoe jij met de situatie om gaat en wat je nodig hebt om zelfstandiger te leven. Dáár werken we naar toe. Samen onderzoeken we welke doelen bij jou passen. Een paar voorbeelden:

  • Herontdekken wie jij bent als persoon en wat jij belangrijk vindt in het leven.
  • Onderzoeken hoe je zelf invulling wil en kan geven aan bijvoorbeeld je rol als ouder, partner of werknemer. En wie of wat je daar bij nodig hebt.
  • We kijken altijd of je door kunt stromen naar een van onze andere woonvormen met minder begeleiding. Of naar een eigen zelfstandige woning. Mét of zonder hulp van onze wijkteams.

Snel naar