Direct naar content

Eetstoornissen Ursula Polikliniek Volwassenen

De Polikliniek Eetstoornissen Volwassenen is onderdeel van GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula. Poliklinische zorg is een van de manieren waarop wij eetstoornissen behandelen.

Welke eetproblemen behandelen wij?

In onze polikliniek Eetstoornissen behandelen we mensen met Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, eetbuistoornis, vermijdende/restrictieve eetstoornis (ARFID), andere gespecificeerde eetstoornis (OSFED) en mensen met een langdurige eetstoornis (LES). Je kunt ook bij ons terecht als je naast je eetstoornis andere psychiatrische problemen hebt. Bijvoorbeeld door een trauma, depressie of autisme. Maar wat jouw diagnose ook is, jouw verhaal en situatie is altijd uniek. Dat staat voor ons centraal en daar stemmen we onze behandeling op af.

Wat houdt het in?

Wanneer je poliklinische zorg krijgt, kom je regelmatig bij ons langs voor je behandeling. Veel van onze behandelingen geven we in groepen. Want wij weten uit ervaring dat wanneer je samen met lotgenoten, therapeuten en ervaringsdeskundigen zoekt naar oplossingen, dat vaak veel bijdraagt aan je herstel. Maar een één-op-één-behandeling is ook mogelijk. Wat we gaan doen, bespreken we altijd samen. Samen onderzoeken we ook wie jou thuis kan ondersteunen. En door de mensen die dichtbij jou staan, te betrekken. Zo leren jullie elkaar beter begrijpen.

Wanneer je klaar bent met de behandeling, is er soms nog risico op een terugval. In het laatste deel van je behandeling maken we daarom samen een preventieplan om zo’n terugval te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Wat kun je bereiken?

Waar we concreet samen naar toe werken, hangt af van de problemen die jij ervaart met eten, je mogelijkheden en wensen. Samen onderzoeken we welke doelen bij jou passen. Een paar voorbeelden:

  • Het verbeteren van je zelfbeeld en lichaamsbeeld en leren om minder perfectionistisch te zijn. – Het behandelen van een trauma wanneer dat de oorzaak is van je eetproblemen.
  • Een fijner leven met je eetstoornis. Als je al veel behandelingen hebt gehad, begrijpen wij dat je je  niet altijd wilt richten op ‘beter worden’ maar op het zo goed mogelijk omgaan met je eetprobleem.

Welke behandelingen bieden we voor eetstoornissen

  • Meer Gezins Dag Behandeling (MGDB) voor cliënten met Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en OSFED.
  • Poligroepen voor cliënten met Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en OSFED.
  • BED-groepen voor cliënten met een eetbuistoornis.
  • Individuele behandeling voor cliënten met Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Eetbuistoornissen, ARFID of OSFED.

Hoe complex je situatie ook voelt, je bent bij ons in goede handen. Wij zijn erkend als Top GGZ-afdeling op het gebied van eetstoornissen. Dagelijks helpen wij mensen uit heel Nederland om de doelen die we samen hebben bepaald, te bereiken.

Snel naar