Direct naar content

Eetstoornissen Ursula kind en jeugd

Voor kinderen en jongeren tot ongeveer 18 jaar heeft GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula een speciaal programma. Hoe ingewikkeld jouw situatie rondom eten ook is, wij helpen jou en je ouders om het te begrijpen en te herstellen. Daar hebben we veel ervaring mee. Samen bepalen we wat je wilt veranderen en welke hulp daar bij past.

Voor wie?

Wij helpen iedere dag kinderen en jongeren zoals jij – en hun ouders – die te maken hebben met Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, eetbuien of angst voor bepaald eten (ARFID). Je bent niet de enige. Vaak zien wij ook dat er andere problemen zijn. Bijvoorbeeld door autisme of een depressie. Wij weten en begrijpen als geen ander dat de problemen met eten zo groot kunnen zijn, dat het alles bepaalt. Ook voor de mensen in jouw omgeving. Maar wat jouw diagnose ook is, het gaat ons om jouw verhaal. Wij helpen je op een manier die bij jou past.

Wat gaan we samen doen?

Jouw vaste behandelaar onderzoekt samen met jou wat er aan de hand is. We kijken ook naar hoe het lichamelijk met je gaat. Samen bepalen we welke doelen bij jou passen en welke behandeling dan het beste is. Vaak bereik je het meeste als je gewoon thuis blijft wonen.

We betrekken graag je ouders. Juist door het samen te doen leren jullie elkaar beter begrijpen en leren zij jou op een positieve manier te helpen. Ook als het straks weer wat beter gaat. We geven veel behandelingen in groepen. Omdat we zien en weten dat kinderen, jongeren en gezinnen die in een zelfde soort situatie zitten, veel van elkaar leren.

Wat kun je bereiken?

Samen onderzoeken we welke doelen bij jou passen. Een paar voorbeelden:

  • Leren om positiever naar jezelf en je lichaam te kijken;
  • Beter leren omgaan met emoties zoals stress en onzeker zijn;
  • Het behandelen van een trauma wanneer dat samenhangt met jouw eetstoornis.

Hoe moeilijk je situatie ook is, je bent bij ons in goede handen. Wij staan bekend als TopGGz-afdeling op het gebied van eetstoornissen.

Snel naar