Direct naar content

Eetstoornissen Ursula High Cure en deeltijdbehandeling

High cure en de ‘deeltijdbehandeling’ zijn de twee meest intensieve manieren waarop wij zorg geven aan mensen met zeer ernstige eetproblemen. Vaak gaat het om de eetstoornissen Anorexia en Boulimia Nervosa in combinatie met andere psychiatrische problemen. Bijvoorbeeld een trauma, depressie of autisme.

Voor wie?

Soms kunnen je problemen met eten tijdelijk zo groot worden, dat thuis wonen even niet meer gaat. En dat je behoefte hebt aan extra zorg. Dan kan onze High Cure (kliniek) of onze intensieve dagbehandeling bij je passen. Zodat je stabieler wordt of om een stap vooruit te zetten. Je verblijft dan 1 of meerdere dagen en/of nachten per week bij ons op de locatie in Leiden. Afhankelijk van wat jij nodig hebt en wilt. Ook kunnen we hierbij de mensen betrekken die belangrijk voor je zijn.

Wat houdt het in?

Als je gebruik maakt van de High Cure, verblijf je dag en nacht bij ons. De periode dat je bij ons blijft, is zo kort mogelijk en zo lang als nodig. We bieden je een veilige plek en een dagelijkse structuur waarbij we veel in groepen werken. Ook werk je met een vaste behandelaar die alles afstemt op wat jij aan kan.

Bij onze intensieve deeltijdbehandeling voor eetstoornissen volg je van maandag tot en met vrijdag een vast therapieprogramma. Ook hier doen we veel in groepen. In totaal duurt de behandeling ongeveer 20-weken. Dat kan pittig zijn. Dus we kijken samen of je hier aan toe bent.

Afhankelijk van je doelen en van de mate van steun die je nodig hebt, kun je ook bij de intensieve deeltijdbehandeling 1 of meer nachten per week bij ons verblijven. Als het nodig is, kunnen we dit uitbreiden tot 7 nachten per week. Dit verblijf staat los van de behandeling.

Wat kun je bereiken?

Waar we concreet naar toe werken hangt af van de problemen die jij ervaart met eten, je wensen en wat je aankan. Samen onderzoeken we welke doelen bij jou passen. Een paar voorbeelden:

  • Het behandelen van de symptomen van je eetstoornis, zoals een depressie. Omdat een eetstoornis zichzelf grotendeels in stand houdt.
  • Herkennen van situaties die de eetstoornis in stand houden en bijvoorbeeld beter leren omgaan met emoties en spanning.
  • Het werken aan een gezond gewicht en een normaal eetpatroon.

Hoe complex je situatie ook voelt, je bent bij ons in goede handen. Wij zijn erkend als Top GGZ-afdeling op het gebied van eetstoornissen. Dagelijks helpen wij mensen uit heel Nederland om de doelen die we samen hebben bepaald, te bereiken.

Snel naar