Direct naar content

Eetstoornissen E-health

Featback

Featback is de online coach die je helpt om een gezond en regelmatig eetpatroon te ontwikkelen en vast te houden. Door je eetgedrag en houding ten opzichte van je eigen lichaam en gewicht in de gaten te houden, krijg je inzicht in mogelijk achterliggende problemen en word je gestimuleerd om hier op een gezondere manier mee om te gaan. Daarnaast kun je voor 8 weken ondersteuning krijgen van een ervaringsdeskundige. Dit is gratis en anoniem en verloopt via chat en/of e-mail.

Featback is een gratis, anoniem en geautomatiseerd programma dat werkt via het internet. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor jong en oud. Het programma is te gebruiken ongeacht de duur en ernst van je klachten.

Proud2Bme

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België op gebied van eetproblematiek. Beschikbaar voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek. Op Proud2Bme worden dagelijks blogs en interviews geplaatst over eetproblemen, psychische problemen, gezondheid, gezond eten en zelfacceptatie. Via het forum en de chat kan je in contact komen met lotgenoten en steun krijgen van ervaringsdeskundigen en professionals voor jouw problemen. 

Online zelfhulpprogramma’s

In samenwerking met Therapieland bieden we diverse e-health-modules aan waarmee je je mentale gezondheid kunt verbeteren of verslechtering kunt voorkomen.

De online zelfhulpprogramma’s zijn voor iedereen toegankelijk. Bijvoorbeeld voor jongeren en volwassenen om de eigen mentale gezondheid te verbeteren. Of bijvoorbeeld voor ouders met speciale opvoedingsvraagstukken en voor naasten van mensen met psychische problematiek. De programma’s zijn gratis, op elk moment te volgen. Aanmelden is vrijblijvend en anoniem.