Direct naar content

Acute dagbehandeling voor volwassenen

Acute dagbehandeling is een intensieve dagbehandeling die –als dat nodig is- als extra behandeling kan worden ingezet naast hulp bij jou thuis. Het maakt deel uit van ons zorgaanbod voor mensen die acuut psychiatrische hulp nodig hebben.

Een acute dagbehandeling is een veilige plek waar we je weer een stapje vooruit helpen door een dagelijkse structuur te bieden. We geven deze zorg als de hulp die je al thuis hebt nog onvoldoende effect heeft, maar een opname in één van onze klinieken ook weer niet nodig is. Acute dagbehandeling is dus een aanvulling op de hulp die je al thuis hebt.

Wat gebeurt er bij een acute dagbehandeling?

Bij een acute dagbehandeling kom je meerdere keren per week een dagdeel langs op een van onze locaties. Het regelmatig langskomen geeft je structuur. Je volgt een vast dag- en weekprogramma, dat we samen bespreken. Je kan verschillende activiteiten doen, zoals creatief bezig zijn of bewegen. Daarnaast heb je groepsgesprekken en 1-op-1 gesprekken.

Met een acute dagbehandeling werken we samen aan het beter leren omgaan met je psychiatrische klachten. Zodat je meer vertrouwen krijgt. Doordat je overdag bij ons bent, heb je een zinvolle dagbesteding. Dat helpt om straks ook thuis het leven weer op te pakken.

Snel naar