Vrijwilligerswerk

Wat kun je doen

Als vrijwilliger bij GGZ Rivierduinen zijn er verschillende mogelijkheden bij verschillende locaties en afdelingen. Lees hieronder meer over wat je als vrijwilliger bij ons kunt doen.

Activiteitenbegeleiding

Vind je het leuk om je vakmanschap of hobby met anderen te delen? Dat kan als begeleider van een knutselclub of van danslessen, toneel, theater, muziek, schilderen of boetseren. Maar wij zoeken ook vrijwilligers voor het begeleiden van sportactiviteiten. Centraal staat steeds het plezier om samen dingen te doen. Vaak blijkt dan dat mensen meer kunnen dan zij zelf denken.

Activiteitenondersteuning wonen en recreatie

Help je graag mee om een activiteit tot een succes te maken? Als vrijwilliger vervul je een onmisbare rol. Met één of meerdere cliënten wandelen, een spelletje spelen, een boodschap doen of ergens een kopje koffie drinken: dat zijn dingen waar onze cliënten van genieten. Je kunt ook samen met cliënten een avondmaaltijd bereiden of een lekkere lunch.

Begeleider levensboeken

Houd je van lezen, schrijven en praten? Een levensboek maken doe je door het levensverhaal van een cliënt op te schrijven en liefst te illustreren met foto’s. De vrijwilliger praat, interviewt een aantal keer een vaste cliënt en verzamelt foto’s. Na een tijdje is het levensboek klaar en wordt het aan die cliënt aangeboden.

Bezoekvrijwilliger

Ben je iemand die zich het lot aantrekt van eenzame mensen? Mensen die, vaak na een lange psychiatrische historie, het contact met hun familie verloren zijn. Mensen die leven in de kleine wereld van de instelling. Mensen waar wie het veel betekent dat er zo af en toe iemand langskomt.

Meld je dan aan als bezoekvrijwilliger. Je verbindt je dan voor langere tijd aan één cliënt en onderneemt samen activiteiten: een kopje koffie drinken op een terras, wandelen langs het strand of samen naar een museum of bioscoop. Gewoon een gezellige middag eens in de week of eens in de veertien dagen.

Gastvrouw/gastheer

Je stelt mensen graag op hun gemak en neemt de tijd om naar hun wensen te luisteren. Dan is de functie van gastheer of gastvrouw echt iets voor jou. Je werkt op een van de locaties van GGZ Rivierduinen vanuit een centrale hal of activiteitenruimte. De nadruk ligt op gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Je weet een gezellige sfeer te creëren. Je straalt rust uit en maakt graag een praatje. Als gastvrouw/gastheer zijn er verschillende mogelijkheden bij diverse locaties van GGZ Rivierduinen. 

Lees ook bij 'vrijwillligersverhalen' wat onze vrijwilligers van hun werk vinden.
 
Spreekt dit werk je aan? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de afdeling Vrijwilligerszaken of kijk op de pagina met actuele vacatures.

Contact

  • Algemeen: 071 890 67 22
  • Kitty van Bergen: regio Leidschendam/Zoetermeer, Alphen aan den Rijn
    tel 06 53 92 86 79
  • Sylvia van Duuren: regio Duin en Bollen/Leiden, Gouda
    tel 06 20 75 54 96

Maandag-vrijdag: 08:30 - 17:00 uur
Email: vrijwilligers@rivierduinen.nl.

Print

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu