Milou Knijnenburg

Milou Knijnenburg

Toen ik ongeveer 1,5 jaar geleden wat tijd over had naast mijn studie psychologie besloot ik vrijwilliger te worden bij GGZ Rivierduinen. Hiermee zou ik namelijk iets voor mensen kunnen betekenen en daarnaast ook zelf wat ervaring op kunnen doen met deze doelgroep.

Elke week ga ik langs bij een begeleid wonen locatie en doe daar eigenlijk waar de cliënten op dat moment zin in hebben. Van wandelen tot tv kijken tot spelletjes spelen. Ook zijn er momenten dat bijna niemand ergens zin in heeft. Op die momenten vind ik een kort gesprekje met een cliënt al iets heel moois. Elke week is daardoor heel anders.

Aan het begin moest ik heel erg wennen. Ik kende de cliënten niet en zij mij ook niet. Maar met de tijd voelde ik mij steeds meer op m’n gemak bij hen, en zij ook bij mij. Zo merkte ik dat ik met bepaalde cliënten een klik kreeg en regelmatig dezelfde activiteiten ondernam. Wandelen naar het kasteel, tafeltennissen, schaken, mens erger je niet spelen, risken en mooie gesprekken over reizen voeren, zijn dit soort activiteiten.

Ik vind het heel mooi om te zien hoe zij, en daardoor ik ook, van dit soort kleine dingen kunnen genieten. Iets anders wat mij heel erg opvalt is hoe de cliënten vaak ook voor elkaar klaar staan en elkaar, al is het maar met iets heel kleins, helpen. Dit is iets waar veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Van te voren wist ik niet goed wat ik kon verwachten van het vrijwilligerswerk maar ik ben heel blij dat ik dit uiteindelijk gedaan heb. Het is namelijk een hele mooie en leerzame ervaring!

Print

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu