Kirsten Blom

Kirsten Blom

"Als vrijwilliger activiteitenondersteuner bij GGZ Rivierduinen kom ik één keer in de week langs op een begeleid wonen locatie. Ik kom daar met name om een blokje te wandelen en om een kopje koffie of thee te drinken met diegene die dat gezellig vinden. Toen ik voor de eerste keer op locatie kwam vond ik dat best spannend, maar ik werd gastvrij ontvangen.

Ik had een leuke klik met een aantal bewoners, waarvan sommige trouw iedere week een blokje rond gaan met mij. Deze mensen geven aan dat de buitenlucht hun goed doet en dat doet het zeker ook voor mij! Tijdens het wandelen of de koffie praten we meestal over alledaagse dingen en is het gewoon gezellig. Desondanks kunnen mensen ook hun verhaal bij mij kwijt als ze ergens mee zitten en het is mooi om te merken dat naar mate je elkaar langer kent vertrouwen hierin groeit. Dan merk ik dat de spanning die soms hoog zit als ik aankom een beetje is gezakt als ik weer weg ga.

Het is fijn om te merken dat de tijd die je spendeert met deze mensen, ook al is dat soms maar kort, toch een klein verschilletje kan maken in hoe ze zich voelen. Dit maakt dan absoluut ook een verschilletje in hoe ik me voel!"

Print

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu