Bram

Beter binnen bereik

Print

‘Je moet écht nieuwsgierig durven zijn’

“Tijdens mijn studie geneeskunde wist ik het al: ik wilde verder in de psychiatrie. Ik volgde het keuzevak kinder- en jeugdpsychiatrie en deed later ook onderzoek bij Curium-LUMC. Omdat ik mijn co-schap psychiatrie in Leiden had doorlopen, was ik al bekend met GGZ Rivierduinen. Na mijn afstuderen zocht ik bewust naar een baan in de geestelijke gezondheidszorg. Vrij snel daarna kon ik aan de slag bij locatie Zoetermeer, als behandelend arts op een gesloten afdeling. Een geweldige ervaring; ik werd er met open armen ontvangen.

Uiteindelijk wist ik zeker dat ik psychiater wilde worden en heb ik binnen GGZ Rivierduinen gesolliciteerd naar een opleidingsplaats tot psychiater. Kort daarna werd ik aangenomen en begon mijn opleiding bij de locatie in Gouda.

Het boeiende van psychiatrie – en dan met name bij volwassenen – is dat je écht met mensen in gesprek kunt gaan. Bovendien maakt de wisselwerking tussen somatische en psychische klachten het een uitdagende taak om te komen tot een goede diagnose en behandelplan. Het blijft een zoektocht.

GGZ Rivierduinen is een fijne organisatie om te leren en je te ontwikkelen. Ik ervaar een prettige, open sfeer, waar voldoende ruimte en gelegenheid is om vragen te stellen en iedereen bereid is hulp te bieden. En het grote voordeel binnen GGZ Rivierduinen: als medewerker kun je makkelijker intern op andere locaties of centra aan de slag.”

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu