- Home
- Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Op deze pagina vind je het antwoord op veelgestelde vragen over onze zorg en onze organisatie.
-
1. Algemene vragen
-
De aanmeldwachttijd is de tijd tussen je aanmelding en het kennismakingsgesprek met je behandelaar. Degene die je heeft doorverwezen, bijvoorbeeld je huisarts, is in deze periode nog steeds jouw aanspreekpunt.
De behandelwachttijd is de tijd vanaf je kennismakingsgesprek tot aan de start van je behandeling. In deze periode is de behandelaar van je kennismakingsgesprek jouw aanspreekpunt voor vragen.De Treeknormwachttijd is de wachttijd die de overheid als norm heeft gesteld voor acceptabele wachttijden. Je zorgverzekeraar kan je helpen om een behandelplek voor je te vinden die zo dicht mogelijk bij deze treeknorm ligt.
Contact over je wachttijd
Als je ziet dat de wachttijd voor de behandeling op jouw locatie te lang is, kun je ook contact met ons opnemen via ons algemene nummer. We kijken dan of er een andere locatie is waar je wel eerder terecht kunt binnen GGZ Rivierduinen.
-
Ben je benieuwd hoe het er voor staat met je verwijzing? Op onze website vind je de gemiddelde wachttijden.
Maar je mag ons ook altijd bellen. Vaak kunnen we je dan een indicatie geven van hoe lang het op dit moment nog duurt voordat we je bellen om een kennismakingsgesprek te plannen.
Contactinformatie GGZ Rivierduinen -
Het is voor ons vanzelfsprekend om jou als familie of naaste te betrekken tijdens de behandeling. Omdat wij weten en zien dat dit bijdraagt aan het herstel van je naaste. Maar alleen als diegene die zorg krijgt, dat zelf ook wil. Of als het om een minderjarig kind gaat.
Dit betekent dat onze hulpverleners aandacht hebben voor de naaste omgeving van cliënten. En bij ieder kennismakingsgesprek overleggen wij op welke manier hij of zij familieleden wil betrekken.
Recht op basisinformatie
Soms wil de cliënt niet dat wij de familie bij de behandeling betrekken. Je hebt dan nog steeds wel recht op bepaalde basisinformatie.
Zie ook: Op welke informatie over de behandeling van mijn familielid heb ik recht?
-
Ontvangt je familielid zorg van GGZ Rivierduinen? Dan informeren we je in het begin over een aantal belangrijke zaken. Zodat je bijvoorbeeld weet waar je terecht kunt met welke vragen, wat je rechten zijn en waar je als familie of naaste zelf steun kunt vinden. Want wij weten hoe pittig de situatie ook voor jou kan zijn.
Basisinformatie voor familie of naasten
- Het familiebeleid van GGZ Rivierduinen
- De algemene gang van zaken in GGZ Rivierduinen (zorgaanbod en rechtspositie)
- Algemene voorlichtingsbijeenkomsten voor familieleden en het cursusaanbod
- Informatie over de Familieraad en de Familievertrouwenspersoon
- Familieverenigingen en lotgenotencontact
- De klachtenregeling voor familie en naastbetrokkenen
Veel van deze informatie vind je ook terug op deze website.
Informatie tijdens de behandeling
Daarnaast is het voor ons vanzelfsprekend om familie te betrekken gedurende de behandeling. Maar alleen als diegene die zorg krijgt, dat zelf ook wil. Of als het om een minderjarig kind gaat.
Zie ook: Hoe word ik betrokken bij de behandeling van mijn familie of naaste?
-
Onze Verwijzerslijn is exclusief bereikbaar voor verwijzers. Bijvoorbeeld voor vragen over ons zorgaanbod, om te sparren over welke zorg het beste bij je cliënt past of voor overleg over je cliënt die al bij ons onder behandeling is. We denken graag met je mee.
Verwijzerslijn GGZ Rivierduinen T 071 890 88 88. Bereikbaar tijdens kantooruren.
Zie ook: Ik ben verwijzer -
Ben je arts, specialist of een andere verwijzer en wil je een cliënt aanmelden bij GGZ Rivierduinen? Dat kan eenvoudig en veilig via Zorgdomein.
Een klein aantal verwijzers heeft geen toegang tot Zorgdomein. Dan kun je een van onze aanmeldformulieren gebruiken.
Meer informatie over aanmelden en aanmeldformulieren voor verwijzers -
Dat kan door te bellen met ons algemene telefoonnummer. Wij helpen je graag verder.
Contactinformatie GGZ Rivierduinen -
Je betaalt in 2023 voor alle zorg jaarlijks minimaal 385 euro eigen risico. Of een hoger bedrag dat kan oplopen tot maximaal 885 euro als je gekozen hebt voor een vrijwillig eigen risico. Dit geldt voor alle zorgkosten, behalve voor de huisarts.
Je betaalt dus de eerste 385 euro van alle gemaakte zorgkosten zelf. Daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten.Contact met zorgverzekeraar
Heb je vragen over het eigen risico? Wil je weten hoeveel eigen risico er nog openstaat? Of maak je je zorgen over de betaling van het eigen risico? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Het is vaak ook mogelijk het eigen risico gespreid te betalen.
Lees meer over kosten -
Op onze locatiepagina vind je per zorgvorm de zorglocaties van GGZ Rivierduinen. In de meeste gevallen geldt dat – naast de gekozen zorgvorm – je woonplaats bepalend is voor de locatie waar je zorg kunt krijgen. Met uitzondering van onze landelijke TopGGz-afdeling Eetstoornissen Ursula.
Naar de locatiepagina van GGZ Rivierduinen -
GGZ Rivierduinen heeft hulppagina’s opgesteld voor mensen die wachten op onze zorg. Maar ook voor jou als familie of naaste.
Met deze hulppagina’s nemen we de psychiatrische klachten niet weg, maar ze kunnen je naaste wel helpen om zich iets beter te voelen. En om voorbereid te zijn als het wat slechter gaat. Ook kan het jou om helpen om hierover het gesprek aan te gaan. Want wat heb jij de komende tijd nodig voor jezelf en om er voor jouw naaste te kunnen zijn?
Is er sprake van een crisis? Bel 112, de politie of huisarts. Zie ook onze spoedpagina. -
Tijdens het wachten op je behandeling kunnen er onderwerpen zijn waar je het misschien lastig mee hebt. Zoals slapeloosheid, negatieve gedachten of spanningen in je gezin. Thema’s waar je zelf misschien al iets mee kunt. Ook voordat je professionele hulp krijgt. Gebruik onze hulppagina’s om na te denken over wat jou tijdens het wachten zou kunnen helpen. Bijvoorbeeld samen met iemand die dichtbij je staat.
-
Neem onderstaande zaken mee naar het kennismakingsgesprek. Deze informatie vind je ook in de afspraakbevestiging die je per mail ontvangt.
- Een geldig legitimatiebewijs
- Het pasje van je zorgverzekering
- Een overzicht van de medicijnen die je gebruikt. Je kunt dit eventueel ook opvragen bij je apotheek
- Een pen en opschrijfboekje. Het is vaak goed om aantekeningen te maken tijdens het gesprek. Zo kun je later nog eens alles rustig teruglezen.
Wist je dat je ook iemand mee mag nemen naar het kennismakinggesprek? Dat vinden we zelfs een heel goed idee.
Meer informatie over het kennismakingsgesprek
Hoe bereid ik mij voor op het kennismakingsgesprek?
Welke stappen doorloop ik tot aan de start van mijn behandeling? -
Hoe beter jij je verhaal kunt vertellen, hoe beter wij je kunnen helpen. Maar wij weten en begrijpen als geen ander hoe lastig dat kan zijn bij psychiatrische klachten. We helpen je daar tijdens het gesprek natuurlijk bij.
Ook helpt het om vooraf zelf alvast na te denken over wat je belangrijk vindt om aan ons te vertellen. En wat je graag van de behandelaar wilt weten. We hebben een aantal voorbeeldvragen voor je op een rij gezet. Misschien kun je het gesprek ook samen met een familielid of naaste voorbereiden.Meer informatie
Wat neem ik mee naar het kennismakingsgesprek?
Welke stappen doorloop ik tot aan de start van mijn behandeling? -
In de meeste gevallen gaat het om de wachttijd voor de poliklinieken. Omdat het grootste gedeelte van onze nieuwe cliënten gebruik maakt van deze zorgvorm. Je vindt het overzicht van de wachttijden onder het menu ‘snel naar’ op deze site.
Houd rekening met een wachttijd tot aan het kennismakinggesprek en een wachttijd tot aan de start van je behandeling. We werken het overzicht iedere maand bij.
Voor onze andere zorgvormen geldt er meestal geen of een minder lange wachttijd. Vaak gaat het om mensen die al onder behandeling zijn bij GGZ Rivierduinen. Wel kijken we altijd eerst of een bepaalde zorgvorm echt passend is in jouw situatie. Bijvoorbeeld als het gaat om een tijdelijke opname of een tijdelijke woonvorm. Voor acute hulp geldt er natuurlijk helemaal geen wachttijd.Meer informatie
Wat zijn de wachttijden bij de wijkteams?
Welke stappen doorloop ik tot aan de start van mijn behandeling? -
Voor onze zorg heb je een verwijzing nodig. Meestal gebeurt dit via de huisarts. We begrijpen dat het fijn is om te weten hoe het daarna verder gaat en wat je kunt doen. Hieronder vind je alle stappen op een rij.
Stappen aanmelden bij GGZ Rivierduinen
1. Verwijzer meld aan
Je verwijzer kan je direct aanmelden bij GGZ Rivierduinen. Natuurlijk in overleg met jou. Meestal gebeurt dit digitaal, via Zorgdomein. Bij de aanmelding vragen wij je verwijzer om alvast informatie te geven over onder meer je klachten.
2. Wacht op telefoontje van GGZ Rivierduinen
Nadat je verwijzer de aanmelding heeft verstuurd, bellen we jou om een afspraak te maken voor het kennismakingsgesprek. Kunnen we je telefonisch niet bereiken? Dan sturen we een e-mail. Voor veel van onze poliklinieken gelden er wel wachttijden. Zie ook: Hulp tijdens het wachten.
3. Bereid het kennismakingsgesprek voor
Staat het eerste gesprek gepland? Dan krijg je van ons een e-mail met de afspraakbevestiging. Hierin vind je ook een uitnodiging voor MijnRivierduinen en een link naar een online vragenlijst. Vul deze in voordat je bij ons komt. Denk ook alvast na over wat je ons wilt vertellen en vragen. We hebben alvast wat tips voor je op een rijtje gezet.
4. Het kennismakingsgesprek
De eerste afspraak bij ons is met een behandelaar. Hij of zij wil je graag leren kennen, horen wat je situatie is en wat je klachten zijn. Samen bepalen jullie het doel van de behandeling. We nemen ruim de tijd voor dit eerste gesprek. En je mag altijd iemand meenemen. Dat vinden we zelfs een heel goed idee!
5. Samen herstelplan vaststellen
Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt je behandelaar een goed beeld van jou, je klachten en wat je wilt bereiken. Samen maken jullie keuzes en die komen allemaal in je persoonlijke herstelplan. Daarin staat bijvoorbeeld ook of er naasten zijn die je wilt betrekken. En praktische informatie zoals wie je kunt bellen als er iets is.
6. Wacht op start behandeling
Nadat het herstelplan is opgesteld, is het wachten op de start van je behandeling. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de behandeling die je krijgt. Vaak kunnen we niet precies voorspellen wanneer er een plek vrij komt. Vraag er naar bij je behandelaar of bel ons.
7. Start behandeling
We nemen meteen contact met je op zodra we weten wanneer je behandeling van start kan.
-
-
2. Vragen over onze Poliklinieken
-
Weet dat onze behandelaren het liefst vandaag nog contact met je opnemen. Helaas kan het soms weken tot maanden duren voordat je iets hoort. Dit komt omdat steeds meer mensen in Nederland psychiatrische hulp nodig hebben.
We hebben de gemiddelde wachttijden voor de verschillende locaties van GGZ Rivierduinen voor je op een rij gezet. Er is een wachttijd tot aan het kennismakingsgesprek. Daarna is er een wachttijd totdat je behandeling start.Meer informatie
Wat kan ik doen tijdens het wachten?
Hoe kan ik mijn naaste helpen tijdens het wachten op een behandeling? -
Op onze poliklinieken werken we met moderne en de best bewezen therapieën.
We behandelen zoveel mogelijk in groepen. Omdat we weten en zien dat we hier veel mee kunnen bereiken. Daarnaast geven we ook individuele therapie. Voorbeelden van behandelingen die we vaak geven zijn: cognitieve gedragstherapie, gezinstherapie, EMDR, schematherapie en ‘Mentaliseren Bevorderende Therapie’.
Op deze website vind je geen overzicht van alle behandelingen die wij bieden. Want GGZ Rivierduinen ziet diagnoses en behandelingen als een hulpmiddel, niet als doel. Ieder mens en situatie is tenslotte uniek. Jouw verhaal, dáár gaat het ons om. Zie ook: over rivierduinen.nl
Meer weten over behandelingen in de psychiatrie? Ga naar het overzicht met diagnoses en behandelingen op de website van Mind. Met een groot deel hiervan hebben wij ervaring. -
Onze insteek is: kort als het kan, langer als het moet. Hoe lang een behandeling duurt, hangt helemaal af van jouw situatie en de therapie die je krijgt. Het kan 2 maanden zijn, maar ook een jaar of langer.
Poliklinische zorg is wel eindig. Als we zien dat je er te weinig mee bereikt, kijken we of een andere zorgvorm beter bij je past.
Is er al een behandelplan voor jou opgesteld? Dan kan je behandelaar je vaak wel meer vertellen over de duur. Soms is dat heel duidelijk. Bijvoorbeeld bij groepsbehandelingen. En soms is het een inschatting.
-
-
3. Vragen over de Wijkteams
-
De wijkteams zijn er speciaal voor mensen met psychiatrische problemen die zelfstandig wonen. Wel gelden er een aantal criteria, waaronder:
- Er is sprake van ernstige psychiatrische problematiek.
- Iemand heeft al langere tijd hulp gehad van de GGZ maar profiteert niet meer van de behandelingen. Bijvoorbeeld via de poliklinieken.
- Iemand ervaart ernstige beperkingen in het sociaal en maatschappelijk functioneren.
- De beperkingen komen primair door de psychiatrische problemen zelf en bijvoorbeeld niet door een ernstige verslaving.
- De persoon woont in een van de plaatsen waar de wijkteams actief zijn.
Twijfel je of de wijkteams jouw cliënt kunnen helpen? Neem dan even contact met ons op via de Verwijzerslijn. Wij denken graag met je mee.
Lees meer over het aanmelden van cliënten bij GGZ Rivierduinen. -
Soms is er geen wachttijd bij de wijkteams, maar dat hangt onder meer af van de wijk waarin je woont. Neem contact met ons op voor een indicatie van de wachttijden op dit moment.
Ook gelden er criteria om gebruik te kunnen maken van de zorg van onze wijkteams. Zie: Wanneer mag ik mijn cliënt doorverwijzen naar de wijkteams?
-
-
4. Vragen over Eetstoornissen Ursula
-
1. Aanmelding
Je hebt voor je aanmelding altijd een verwijzing nodig van een huisarts of huidige behandelaar. Daarnaast is het belangrijk dat we veel informatie over jou en jouw eventuele eerdere behandelingen krijgen. Ook vul je een vragenlijst en toestemmingsverklaring in. Deze vind je onderaan de pagina ‘Contact en aanmelden’.
2. Kennismakingsgesprek
Het doel van het kennismakingsgesprek is meer inzicht te krijgen in de aard en de ernst van jouw problemen en van je hulpvraag. Je mag altijd iemand meenemen naar het intakegesprek.
Een familielid, vriend of naaste kan niet alleen een goede steun voor je zijn, maar ook een bijdrage leveren aan je herstelproces. Als je dat wil, betrekken we deze persoon bij het hele behandeltraject. Bij jeugd betrekken we de ouders/verzorgers altijd bij het traject.
Naast dit kennismakingsgesprek zal, zo nodig, jouw algemene lichamelijke conditie onderzocht worden en wordt bekeken of er sprake is van lichamelijke klachten ten gevolge van de eetstoornis.
Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
3. Indicatiestelling
Een team van deskundigen bekijkt welke behandeling wij jou adviseren. Daarna gaan we met jou (eventueel samen met je partner, gezin of ouders) in gesprek over dit advies in combinatie met jouw hulpvraag, om tot een indicatie te komen van de behandeling die het best bij jou past.
Jouw huisarts en/of behandelaar brengen wij op de hoogte van het resultaat van deze gesprekken.
Als een behandeling bij ons niet zinvol lijkt, verwijzen wij je naar een andere instelling of terug naar je huidige behandelaar.
4. Persoonlijk herstelplan
Samen met je regiebehandelaar (en voor jongeren tot 18 jaar, je ouders) stel je behandeldoelen vast, die in jouw persoonlijk herstelplan worden vastgelegd. Op basis van dit plan neem je deel aan de behandeling die het best past bij jouw doelen.
De meeste behandelingen vinden groepsgewijs plaats, vaak met mensen met ook een eetstoornis. Herkenning en erkenning van deelgenoten en het samen met deelgenoten, therapeuten en ervaringsdeskundigen zoeken naar oplossingen, is een belangrijk onderdeel van het herstelproces voor veel cliënten. Afhankelijk van de omstandigheden, is soms individuele behandeling gewenst.
5. Behandeling
Welke behandeling je gaat volgen, is afhankelijk van je klachten. Onze visie op verandering is dat deze met name thuis plaatsvindt en niet in een behandelcentrum. Wij zijn er om dit herstelproces waar nodig te ondersteunen. In de eerste plaats gebeurt dat bij voorkeur thuis en poliklinisch. Tijdens je behandeling bekijken we of de zorg nog bij je past. Als bijvoorbeeld blijkt dat je intensievere behandeling nodig hebt, dan passen we dit aan.
6. Einde behandeling
Aan het einde van je behandeling vul je nog een keer de ROM* in en heb je een eindevaluatiegesprek met je behandelaar.
*ROM staat voor Routine Outcome Monitoring. Je wordt gevraagd voor aanvang, tijdens en bij afloop van de behandeling vragenlijsten in te vullen. Deze gegevens gebruiken wij in de evaluatie van jouw behandeling. Daarnaast vinden we het belangrijk onze zorg te evalueren en waar nodig te verbeteren. Daarom worden de gegevens ook anoniem verwerkt door onze afdeling Onderzoek.
-
De afdeling Eetstoornissen Ursula van GGZ Rivierduinen voldoet aan de eisen die stichting TOPGGz stelt om dit keurmerk te mogen dragen. Dit betekent dat we hoog specialistische cliëntenzorg bieden in combinatie met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en kennisverspreiding.
Doelgroep TOPGGz
De meeste cliënten met psychische problemen kunnen goed worden behandeld door de huisarts, de praktijkondersteuner van de huisarts (POH) of de basis of specialistische geestelijke gezondheidszorg (ggz).
Maar voor sommige mensen die in behandeling zijn in de geestelijke gezondheidszorg, is standaard behandeling niet voldoende. Bijvoorbeeld omdat de psychische problemen zeer ernstig, complex of zeldzaam zijn. Deze groep patiënten heeft hoogspecialistische zorg nodig. Naar schatting gaat het om 5% van alle mensen die in behandeling zijn in de Nederlandse ggz. Voor hen is TOPGGz bestemd.
Wat betekent dit voor jou?
- Bij ons kun je terecht voor een second opinion, voor een advies over diagnose of behandeling of voor een innovatief behandelaanbod.
- We kunnen je vragen om mee te doen aan onderzoek.
- Alle TOPGGz-afdelingen hebben een bovenregionale functie. Dit betekent dat iedereen uit Nederland welkom is.
Lees meer over het keurmerk op de website van stichting TopGGZ.
-
-
5. Vragen over Acuut
-
Opnames vinden bijna altijd vrijwillig en in overleg plaats. Maar soms is het noodzakelijk om iemand tegen zijn of haar wil op te nemen. Dit gebeurt na een zorgvuldige afweging. Het gaat dan om een heel direct gevaar dat iemand zichzelf, anderen of de maatschappij iets aandoet.
Lees meer over verplichte zorg en gedwongen opnames. -
Tijdens de crisisbehandeling bespreken we ook samen wat er nodig is aan behandeling als de crisis eenmaal is afgewend. Soms is een vervolgbehandeling op de polikliniek of in het wijkteam nodig. Maar je kunt ook zelf oriënteren op hulp. Soms is behandeling door ons niet meer nodig en verwijzen we je naar de huisarts.
-
Hier blijf je zo kort mogelijk. Dat kan verschillen van een aantal dagen tot bijvoorbeeld drie weken. Afhankelijk van welke zorg je nodig hebt, kijken we of je kan doorstromen naar de Medium Care, een dagbehandeling krijgt of dat je hulp thuis krijgt.
-
Onze afdeling High Intensive Care (HIC) en Medium Care (MC) bestaat uit klinieken waar wij je behandelen als je in een crisis zit.
Op de HIC is de ondersteuning bij herstel iets intensiever dan op de MC. Een voorbeeld hiervan is dat je een-op-een begeleiding kunt krijgen als dat tijdelijk nodig is. -
Intensive Home Treatment (IHT) is een crisisbehandeling voor volwassenen die bij je thuis of via afspraken op locatie plaatsvindt. De behandeling richt zich op stabilisatie van je situatie. Een IHT-team wordt maximaal 6 weken ingezet.
Afhankelijk van je omstandigheden maakt het team samen met jou afspraken over hoe vaak een medewerker bij je langs komt. In het begin zijn meerdere bezoeken per week of zelfs per dag mogelijk. Soms wordt ook dagbehandeling ingezet als dat nodig is. -
Na aankomst word je ontvangen door een psychiatrisch verpleegkundige. Daar krijg je een veilige kamer aangeboden, in afwachting van de psychiater, arts of (sociaal) psychiatrisch verpleegkundige. Als de situatie het toe laat, mag je daar samen met eventueel meegekomen familieleden en naasten wachten.
In het gesprek onderzoeken we samen wat er aan de hand is en bespreken we welke vervolgstappen er mogelijk en nodig zijn. -
Familieleden en naasten zijn welkom om mee te komen wanneer de crisisdienst met iemand in gesprek gaat op de Psychiatrische Eerste Hulp.
Als naaste ben je belangrijk om de zorg zo goed mogelijk in te richten. Juist omdat jij degene die zorg nodig heeft het beste kent en weet wat er speelt. Daarom bepalen we graag in overleg met jou welke zorg iemand na de beoordeling op de Psychiatrische Eerste Hulp nodig heeft.
Lees meer over de Psychiatrische Eerste Hulp. -
Alleen verwijzers zoals een huisarts, de politie of een ambulance kunnen iemand direct aanmelden bij GGZ Rivierduinen. Let op: is er een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.
Zie ook onze contactpagina bij spoed.
-
-
6. Vragen over MijnRivierduinen
-
Je ontvangt de SMS-code op het 06-nummer dat bij GGZ Rivierduinen bekend is. Heb je nog geen sms-code van ons ontvangen? Bel dan de Zorgadministratie, bereikbaar via het Klant Contact Centrum: T 071 890 88 88 (werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).
-
Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem. Kies op de inlogpagina voor de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Vul dan je gebruikersnaam in (dit is je e-mailadres). Je ontvangt dan een mail met een link om je wachtwoord te wijzigen.
-
MijnRivierduinen is een veilige online omgeving waarin je privacy goed beschermd is. Alleen jij hebt toegang tot je gegevens.
Je behandelaar kan niet in jouw MijnRivierduinen. Hij of zij kan wel dezelfde informatie (over je behandeling en afspraken) zien in het digitale zorgdossier van GGZ Rivierduinen.
-
De eerste keer inloggen? Je ontvangt van ons een mail met een link en een tijdelijk wachtwoord. Je kunt nu het tijdelijk wachtwoord wijzigen in je persoonlijke wachtwoord.
Heb je geen mail met link ontvangen? Controleer dan of je de juiste gegevens aan ons hebt doorgegeven. Hiervoor kun je terecht bij de balie of bel het Klant Contact Centrum: T 071 890 88 88 (werkdagen van 8.30 – 17.00 uur).
De volgende keer kun je inloggen met je e-mailadres en je persoonlijke wachtwoord. Je krijgt iedere keer een nieuwe SMS-inlogcode toegestuurd.
Inloggen op MijnRivierduinen
Je ontvangt van ons een mail met een link naar MijnRivierduinen.
Volg de stappen:
- Vul je gebruikersnaam in: dit is het e-mailadres waarop je onze mail hebt ontvangen.
- Vul je wachtwoord in.
- Klik op SMS-inlogcode aanvragen. Deze optie verschijnt nadat je je gebruikersnaam hebt ingevuld.
- Vul de inlogcode in die je hebt ontvangen in een sms op je mobiel.
Je ontvangt een sms op het telefoonnummer dat bij Rivierduinen bekend is.
Hulp bij inloggen
In deze handleiding (LINK) vind je alle stappen met plaatjes.
Heb je moeite met inloggen of vind je het fijn om dit met iemand samen te doen? Neem dan contact op met de Helpdesk Digitale Zorg, bel 085 130 45 75 of stuur een e-mail naar info@helpdeskdigitalezorg.nl.
-
In MijnRivierduinen staan persoonlijke gegevens van jou. Deze kunnen privacygevoelig zijn. Wij vinden je privacy heel belangrijk, daarom hebben wij alle gegevens goed beveiligd. Zo kunnen anderen je gegevens niet inzien.
De beveiliging bestaat uit twee stappen. Eerst log je in met je e-mailadres. Daarna ontvang je via SMS een code op je telefoon. Nadat je de code hebt ingevuld, krijg je toegang tot MijnRivierduinen. Ook is het belangrijk dat je zelf veilig omgaat met je gegevens. Een aantal tips:
- Deel nooit je inloggegevens met anderen.
- Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar WiFi netwerk.
- Twijfel je over de echtheid van een e-mail of website? Neem dan contact op met onze zorgadministratie.
- Haal je informatie uit de beveiligde omgeving van MijnRivierduinen (printen, kopiëren, opslaan, downloaden)? Dan ben je vanaf dat moment zelf verantwoordelijk voor de informatie. Bewaar de informatie op een veilige plek en ga er zorgvuldig mee om.
Meer informatie over privacy en digitale veiligheid lees je in de Handleiding privacy digitale veiligheid van de Helpdesk Digitale Zorg en in onze Privacyverklaring.
-
Alle cliënten vanaf 16 jaar krijgen een mail met inloggegevens voor MijnRivierduinen. Om in te kunnen loggen, heb je een mailadres en een 06-nummer nodig.
Heb je nog geen inloggegevens van ons ontvangen? Vraag deze dan aan bij de balie of bel het Klant Contact Centrum, T 071 890 88 88 (werkdagen van 8.30 – 17.00 uur). Je ontvangt dan een e-mail met een activatiecode op het e-mailadres dat bij ons bekend is. Volg de instructies op je scherm. Hierna kun je veilig inloggen en aan de slag met MijnRivierduinen.
Klik hier voor uitgebreidere informatie over inloggen.
-
-
7. Vragen over de Cliëntenraad
-
Fijn dat je jouw idee voor betere zorg wilt delen.
Voor cliënten
Je kunt contact opnemen met de Centrale Cliëntenraad of met één van de lokale cliëntenraden die een regio of afdeling binnen GGZ Rivierduinen vertegenwoordigen. Wij hebben alle cliëntenraden en hun contactinformatie voor je op een rij gezet. We horen graag van je!
Naar de contactpagina van de cliëntenraden van GGZ Rivierduinen.Voor familie en naasten
Je betrokkenheid bij het herstelproces kan maken dat je kansen ziet om ook voor anderen de rol van naaste te versterken en de wensen en behoeftes van naasten beter te bedienen.
Meer informatie en contact over de Familieraad van GGZ Rivierduinen.
-
De Cliëntenraad mag gevraagd en ongevraagd advies geven over alle onderwerpen die we belangrijk vinden. Het bestuur en de directeuren moeten deze adviezen serieus nemen. Ze moeten er zorgvuldig over nadenken en schriftelijk op antwoorden.
In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (wmcz) staat een lange lijst onderwerpen waarover het bestuur verplicht advies of instemming moet vragen. Het gaat voornamelijk over onderwerpen die direct invloed hebben op de leefwereld van de cliënt. -
De Cliëntenraad is er voor de collectieve belangenbehartiging van de cliënten van Rivierduinen. Het bemiddelen bij individuele klachten behoort niet tot onze taak. Daarvoor verwijzen we je door naar de Klachtenfunctionaris of de Patiëntenvertrouwenspersoon van GGZ Rivierduinen.
Maar collectieve klachten beginnen met de eerste klacht. Daarom horen wij wel graag waar je tegenaan loopt of juist erg blij mee bent. Ook de leden van de Cliëntenraad hebben geheimhoudingsplicht. -
Alle leden van de Cliëntenraden zijn cliënt (geweest) bij Rivierduinen. Zij kennen dus uit eigen ervaring de manier waarop Rivierduinen zorg verleent en begrijpen direct waar cliënten tegenaan kunnen lopen. Daarom zijn de adviezen van de Cliëntenraad zo belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.
-
De cliëntenraden behartigen de gemeenschappelijke belangen en rechten van de cliënten van Rivierduinen. Dit doen we door gevraagd en ongevraagd te adviseren over zaken die de Cliëntenraad zelf belangrijk vindt.
Ongeveer 6 keer per jaar vindt er formeel overleg plaats tussen de Cliëntenraad en het bestuur en de directies.
Meer weten over wat wij doen? Op deze pagina vind je een indruk van onze overige activiteiten.
-