Let op, maatregelen voor cliƫnten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Eetstoornis niet anderszins omschreven

Behandeling

GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula werkt met drie zorgpaden: Boulimia Nervosa/Binge Eating Disorder (eetbuienstoornis), Anorexia Nervosa en een zorgpad Jeugd. Voor de behandeling van een eetstoornis niet anders omschreven wordt gekeken naar het best passende zorgpad op basis van de kenmerken van de eetstoornis. Dit kan per persoon met een eetstoornis niet anders omschreven verschillend zijn.

Onze visie op verandering is dat deze met name thuis plaatsvindt en niet in een behandelcentrum. Wij zijn er om dit herstelproces waar nodig te ondersteunen. In de eerste plaats gebeurt dat bij voorkeur thuis en ambulant, bijvoorbeeld door ambulante gesprekken bij ons centrum of inzet van Psychiatrisch Thuiszorg. Soms is in een bepaalde fase van het traject een intensievere behandeling in het centrum nodig.

Naast behandelingen bij ons centrum, bieden wij nog meer hulp via www.hulpbijeetproblemen.nl. U kunt hier gebruik maken van een zelfhulpprogramma, geschikt voor iedereen die worstelt met eten, gewicht en figuur. Ook kunt u terecht op een betrouwbare, interactieve website voor jongeren die op wat voor manier dan ook te maken hebben met een eetprobleem. Tot slot is het mogelijk contact te krijgen met mensen die hersteld zijn van een eetstoornis en nu hun ervaring en deskundigheid inzetten om anderen te helpen.