Start bouw 123 sociale woonkansen in Rijnsburg
-
Nieuws
Een mooie mix van eengezinswoningen, appartementen en beneden-bovenwoningen. Totaal 123 sociale huurwoningen. Het nieuwe wijkje aan de Rijnsburgse Petronella van Saxenstraat komt van de grond. Vandaag gaven de bestuurders het startschot voor de bouw door een beneden-bovenwoning op schaal te bouwen.
Een bijzonder project noemt bestuurder van Dunavie Roland Marx het. ‘Volledig duurzaam, in een fijne wijk, gebouwd voor onze primaire doelgroep; inwoners die betaalbare sociale huurwoningen zoeken. We bouwen er 52 meer terug dan er in de oudbouw stonden. Dat maakt ons allen trots’.
Bijzonder is de aanwezigheid van Sam Schoch, bestuurder bij GGZ Rivierduinen. Zij huren straks 16 woningen van Dunavie. ‘Binnen een jaar komen er 15 bewoners van GGZ Riverduinen in deze fijne wijk wonen. Een van de woningen gebruiken wij als huiskamer. De cliënten die hier komen wonen keren binnen een aantal jaar zelfstandig terug op de woningmarkt. Wij begeleiden ze in dit laatste stukje richting zelfstandigheid. Dat kan niet beter dan in een veilige wijk met veel nieuwe buren, de bakker om de hoek en in een gemeente waar iedereen terug kan vallen op zorg en welzijn’.
Bouwwethouder Gerard Mostert kijkt met veel trots naar de aanwezigen. ‘In de huidige woningmarkt is groei van het aantal woningen noodzakelijk. In deze hernieuwde wijk komt alles samen. Van gezinnen, tot alleenstaande, van duurzame comfortabele woningen tot de integratie van mensen die door een lastige tijd zijn gegaan. Voor al deze mensen is de gemeente Katwijk er. Ik ben dan ook trots dat er nu gestart wordt en we hopelijk eind van het jaar de eerste blije huurders mogen verwelkomen’.
Alle 117 nieuwe woningen en de 6 renovatiewoningen aan de Burgemeester Meiboomstraat, worden gebouwd door KBM Groep, de Katwijkse aannemer. Een van de drie broers van der Plas is zichtbaar enthousiast. ‘Duurzaamheid gaat over morgen. Onze slogan is niet voor niets ‘Bouwen aan morgen’. Dat krijgt hier echt vorm. Door het gebruik van moderne technieken, daken vol zonnepanelen, triple glas en circulair beton. Alleen al met het gebruik van de 2000m3 circulair beton wordt hier 400ton CO2 bespaart ten opzichte van nieuw beton. Duurzaamheid gaat voor ons ook over relaties. Al sinds de jaren ’70 werken we voor Dunavie. Dat vinden mijn broers en ik erg belangrijk’.
Alle aanwezigen schoten duurzaam bloemzaadconfetti op het bouwterrein. In de hoop het grauwe terrein in het voorjaar nog wat kleur mee te geven. Daarna begint KBM aan de aanleg van de funderingen. Tot die tijd kunnen de werkers genieten van zomerbloeiers.
Verwachte oplevering
Eind 2023 begin 2024 verwacht Dunavie de woningen op te leveren. Op hun website en in de nieuwsbrief en lokale pers wordt tijdig bekend gemaakt wanneer men zich kan inschrijven. Ook dan zijn de definitieve huurprijzen, oppervlakte en inschrijfregels bekend.