Centrum Seksueel Geweld Zuid-Holland

Centrum Seksueel Geweld Zuid-Holland

Welkom bij het Centrum Seksueel Geweld Zuid-Holland. Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Ben je professional en wil je meer informatie? Wij kunnen je helpen en staan dag en nacht voor je klaar. We zijn 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0188, via het mailadres (voor niet acute zaken en professionals) zie rechter kolom en via de website, zie rechter kolom.

Afbeeldingsresultaat voor centrum seksueel geweld


 
Het Centrum Seksueel Geweld Zuid-Holland (CSG) biedt acute en specialistische zorg aan slachtoffers van seksueel geweld. Het CSG is er voor vrouwen en mannen, meisjes en jongens van alle leeftijden die kort geleden seksueel geweld hebben meegemaakt. Ook slachtoffers die geen aangifte willen doen, kunnen bij het CSG terecht. Slachtoffers van seksueel geweld dat langer geleden plaatsvond zijn ook welkom.

 

Het doel van het CSG is slachtoffers van seksueel geweld zo snel mogelijk goede en gerichte zorg te bieden. Binnen het CSG wordt medische, psychologische en forensische hulp geboden. De samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen, psychologen en politie binnen het centrum voorkomt dat slachtoffers iedere keer opnieuw hun verhaal moeten doen en op verschillende plekken hulp moeten zoeken. Een adequate eerste opvang door professionals verkleint het risico op medische problemen en psychische klachten zoals een posttraumatische stressstoornis.

 

Het CSG Zuid-Holland is één van de vijftien centra in Nederland die allen volgens landelijke kwaliteitscriteria werken. Samen vormen ze het landelijk netwerk Centrum Seksueel Geweld.

Het CSG Zuid-Holland werkt op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen GGZ Rivierduinen, Politie eenheid Den Haag, GGD Hollands-Midden (Veilig thuis en SOA poli) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

 

De hulp is 24/7 is bereikbaar via telefoonnummer 0800-0188. Bij seksueel geweld dat langer geleden heeft plaatsgevonden, kan er tevens contact opgenomen worden via het mailadres centrumseksueelgeweld@rivierduinen.nl en de website www.centrumseksueelgeweld.nl.


Print