Professionals

Generalistische Basis GGZ

GGZ Rivierduinen maakt onderscheid tussen Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ (SGGZ). De route is dat de huisarts bij verwijzing onderscheid maakt tussen GB GGZ en SGGZ en bij voorkeur aangeeft bij verwijzing naar GB GGZ of het om een kort, middel, intensief of chronisch traject gaat. Voor verwijzing naar het juiste traject zijn de volgende criteria opgesteld.

Screening
Op dit moment worden landelijke en regionale screeningstools ontwikkeld, die kunnen helpen bij de verwijzing. Wij kunnen ons voorstellen dat een dergelijke manier van verwijzen nieuw is en dat het enige tijd kan duren voordat dit proces goed loopt. In de tussentijd screent GGZ Rivierduinen bij een  algemene verwijzing zelf op GB GGZ of SGGZ. Mogelijk nemen we hiervoor contact op met de verwijzer.

Verwijzing
Aanmelding voor zowel de GB GGZ als SGGZ  vindt voorlopig plaats bij de u bekende aanmeldadressen. Voor verwijzing via Zorgdomein geldt hetzelfde. Wij vragen u op de verwijsbrief aan te geven of u denkt aan GB GGZ of SGGZ. 

Regionaal
Met de regionale partners, huisartsen, eerstelijns psychologen, Reos en collega-instellingen geven wij deze nieuwe manier van werken verder vorm. Wij houden u op de hoogte via de website.

Contact
Voor vragen en/of opmerkingen over samenwerking kunt u mailen naar samenwerken@rivierduinen.nl.

Print