Direct naar content

Met lef!

Zelfverzekerd in contact met anderen.

Elke dag kom je mensen tegen. Op het werk, in de supermarkt of op een verjaardag: familieleden, vrienden, kennissen en totale vreemden. Sommige mensen zijn vaak angstig, gespannen en onzeker in deze contacten met anderen. Dit wordt ook wel omschreven als verlegenheid of ‘sociale angst’. Het voeren van een gesprek of het geven van een mening kan dan heel lastig zijn. En het kan heel aantrekkelijk worden om situaties waarin je ‘sociaal moet doen’ – zoals verjaardagen of vergaderingen – zoveel mogelijk te vermijden. Herken je jezelf hierin? Misschien is de cursus ‘Met lef!’ dan iets voor jou.

Het doel van de cursus ‘Met lef!’ is om te leren omgaan met die angst en onzekerheid, zodat je meer kunt genieten van het contact met anderen. Stap voor stap gaan we onderzoeken welke angstige gedachten je hebt waardoor je situaties onder de mensen moeilijk vindt of vermijdt. Daarnaast werken we aan het vergroten van je zelfvertrouwen. We oefenen vaardigheden die kunnen helpen in het contact met anderen. Door actief bezig te zijn met de opdrachten leer je je angst en onzekerheid beter aan te pakken. Verder biedt de cursus alle ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die zich angstig en gespannen voelen in het contact met anderen en die willen leren om deze klachten te verminderen. De cursus gaat uit van je huidige situatie. We houden ons tijdens de cursus niet bezig met mogelijke oorzaken in het verleden.

De cursus is geen therapiegroep en is bedoeld voor inwoners van de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Nieuwkoop.

Praktische informatie

  • Duur: 8 bijeenkomsten van 2 uur.
  • Kosten: gratis. Alleen de aanschaf van een boek ‘Denk je sterk van Fred Sterk’.

Planning

Training: Met lef!

Op aanvraag

Voor mensen die zich angstig en gespannen voelen in het contact met anderen en die willen leren om deze klachten te verminderen. | Gratis | 8 wekelijkse bijeenkomsten