Direct naar content

Brusjesgroep

Voor broers en zussen (8 tot 12 jaar) van een kind met autisme en/of AD(H)D.

Deze groep is bedoeld voor broers en zussen van een kind met een autismespectrumstoornis (ASS) of AD(H)D. Autisme en/of AD(H)D bij een kind heeft vaak veel invloed op het hele gezin. Een kind met autisme/AD(H)D vraagt veel aandacht, veel inlevingsvermogen en veel geduld, ook van broers en zussen, ook wel ‘brussen’ genoemd.

We komen 3 middagen bij elkaar. De bijeenkomsten duren 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten praten we met elkaar over wat het betekent om op te groeien met een broer of zus die autisme en/of AD(H)D heeft. De kinderen krijgen informatie over autisme en over leren omgaan met hun gevoelens. Hiervoor maken we onder andere gebruik van voorleesboeken en spelmateriaal.

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en elkaar kunnen steunen in het omgaan met hun broer of zus met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D.

Kinderen uit de volgende gemeentes kunnen meedoen: Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk, Alphen a/d Rijn en Nieuwkoop.

Praktische informatie

  • Drie middagen van 1,5 uur.
  • Voorafgaand aan de groep vindt een kennismakingsgesprek plaats.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
  • Kijk voor de eerstvolgende startdatum en locatie voor jouw gemeente in onderstaande planning.