Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligersfuncties

Activiteitenbegeleiding
Vindt u het leuk om uw vakmanschap of hobby met anderen te delen? Dat kan als begeleider van een knutselclub of van danslessen, toneel, theater, muziek, schilderen of boetseren. Maar wij zoeken ook vrijwilligers voor het begeleiden van sportactiviteiten. Centraal staat steeds het plezier om samen dingen te doen. Vaak blijkt dan dat mensen meer kunnen dan zij zelf denken.

Activiteitenondersteuning wonen en recreatie
Helpt u graag mee om een activiteit tot een succes te maken? Als vrijwilliger vervult u een onmisbare rol. Met één of meerdere cliënten wandelen, een spelletje spelen, een boodschap doen of ergens een kopje koffie drinken zijn dingen waar onze cliënten van genieten. Je kunt ook samen met cliënten een avondmaaltijd bereiden of een lekkere lunch.  

Begeleider levensboeken
Houdt u van lezen, schrijven en praten? Een levensboek maken doet u door het levensverhaal van een cliënt op te schrijven en liefst te illustreren met foto’s. De vrijwilliger praat, interviewt een aantal keer een vaste cliënt en verzameld foto’s. Na een tijdje is het levensboek klaar en wordt het aan de betreffende cliënt aangeboden.  

Bezoekvrijwilliger
Bent u iemand die zich het lot aantrekt van eenzame mensen? Mensen die, vaak na een lange psychiatrische historie, het contact met hun familie verloren hebben. Mensen die leven in de kleine wereld van de instelling. Mensen waar wie het veel betekent dat er zo af en toe iemand langskomt. Meldt u dan aan als bezoekvrijwilliger. U verbindt zich dan voor langere tijd aan één cliënt en onderneemt samen activiteiten: een kopje koffie drinken op een terras, wandelen langs het strand of samen naar een museum of bioscoop. Gewoon een gezellige middag eens in de week of eens in de veertien dagen.

Gastvrouw/gastheer
U stelt mensen graag op hun gemak en neemt de tijd om naar hun wensen te luisteren. Dan is de functie van gastheer of gastvrouw echt iets voor u. U werkt bij een van de locaties van GGZ Rivierduinen vanuit een centrale hal of activiteitenruimte. De nadruk ligt op gastvrijheid en klantvriendelijkheid. U weet een gezellige sfeer te creëren. U straalt rust uit en maakt graag een praatje. Er zijn voor u als gastvrouw/gastheer verschillende mogelijkheden bij onze locaties. 

Metgezel
Cliënten die naar het ziekenhuis of een specialist moeten, vinden dit vaak ‘eng’. De juiste balie in het ziekenhuis vinden kan lastig zijn. Een metgezel maakt zo’n bezoek minder spannend. Samen zoeken waar je zijn moet en samen een kopje koffie drinken geeft de cliënt een steuntje in de rug. De reis gaat met het openbaar vervoer of per taxi (als er een taxivergoeding is).

Print