Onze coronamaatregelen
18 december 2020

Onze coronamaatregelen

Onze zorg gaat tijdens de coronamaatregelen door. We zoeken zo veel mogelijk een oplossing op afstand. Waar nodig hebben we face-to-face contact.

Vaccineren
Sommige cliënten ontvangen binnenkort een uitnodiging om zich via GGZ Rivierduinen te laten vaccineren met het COVID-19-vaccin. Het gaat om kwetsbare cliënten die intramurale zorg van ons ontvangen. Zij hebben voorrang gekregen van de Rijksoverheid. Cliënten die in aanmerking komen worden spoedig door ons uitgenodigd. De eerste vaccinatie zal in maart worden uitgevoerd op onze eigen locaties dichtbij de cliënt en door onze eigen artsen. De uitvoering is onze verantwoordelijkheid en de cliënt zal daarom de uitnodiging van de afdeling ontvangen. Wij zorgen voor een veilig en goed verloop van het vaccineren.

Mondmaskers
Op al onze locaties geldt dat medewerkers een medisch mondmasker dragen. Bezoek en ambulante cliënten kunnen hun eigen, niet-medische mondmasker meenemen. Cliënten die verblijven in klinieken, beschermd wonen en op de PEH hoeven geen mondmasker te dragen.

Maatregelen
In onze gebouwen zijn maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Er zijn desinfecterende handgels beschikbaar voor bezoekers en cliënten en ruimtes zijn erop ingericht om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Iedereen die een bezoek brengt vragen we om rekening te houden met het volgende:

Klachten

Heb je op de dag van je afspraak klachten? Bel 071 890 88 88 om een nieuwe afspraak te maken. 

 

Bezoekers
Bezoek is na de avondklok niet mogelijk. Dit is een aanscherping van onze geldende bezoekregeling van 1 bezoeker per patiënt per dag. Bij voorkeur ziet de cliënt zijn of haar bezoeker buiten de afdeling of op eigen kamer. Zo beperken we de beweging over de afdeling en het aantal mensen in één ruimte.

Vragen
Heb je vragen? Je leest hier meer over de maatregelen voor cliënten en naasten
. Je kunt ook mailen naar corona@rivierduinen.nl of je vraag stellen aan je behandelaar.

  

Lees meer voorgaande berichten rondom maatregelen in coronatijd.

Print