Woonforte koopt locatie Noorderkeerkring van GGZ Rivierduinen
12 februari 2020

Woonforte koopt locatie Noorderkeerkring van GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen verkoopt de locatie aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn aan Woonforte. Woonforte gaat hier circa 164 sociale huurwoningen bouwen, waarvan zo’n 60 woningen voor bijzondere doelgroepen. GGZ Rivierduinen is voornemens om na oplevering 15 woningen terug te huren.

Woningzoekenden hebben moeite om een sociale huurwoning te vinden in Alphen aan den Rijn. Om de wooncrisis het hoofd te bieden moeten er meer sociale huurwoningen komen. Woonforte is al jaren op zoek naar locaties en is blij dat zij de locatie aan de Noorderkeerkring heeft verworven. Woonforte kan hier na de sloop en nieuwbouw verschillende woningzoekenden een woning bieden.

Mooie locatie voor diverse woningzoekenden
De locatie is dicht bij winkels en groen. Daarmee is het een fijne woonomgeving voor verschillende groepen: senioren, jongeren, alleenstaanden, gescheiden ouders en huishoudens met een zorgvraag. Woonforte gaat hier ruime en kleine appartementen bouwen, zodat de woningen goed passen bij de behoefte van deze mensen.

Fijn en veilig
Woonforte ziet daarnaast kansen om op deze locatie een bijzonder woongebouw te realiseren waar wonen, zorg en welzijn samenkomen. Met een sfeer van betrokkenheid, waar bewoners naar elkaar omkijken en actief meedoen. Het zal voelen als een mooi woongebouw en een fijne, veilige omgeving.

5 jaar
De voorbereidingen, zoals een plan uitwerken, bestemmingsplanwijziging, omgevingsvergunningen en het bouwen van de woningen duren zo’n 5 jaar.

Bekijk hier het filmpje van de ondertekening van de overeenkomst en lees hier het persbericht van Woonforte. 

autoplay=1

 

Print