Nieuwe vrijwilligers van start
20 januari 2020

Nieuwe vrijwilligers van start

De eerste startersbijeenkomst in het nieuwe jaar is goed bezocht. Op dinsdagavond 14 januari hebben we 16 nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen.

 

De meeste vrijwilligers zijn eerste- of tweedejaars studenten die binnen de opleiding Social Work een maatschappelijke stage volgen aan Hogeschool Leiden.

Tijdens de startersbijeenkomst kregen de vrijwilligers informatie over GGZ Rivierduinen. Daarnaast gaf Loes Roeleven, praktijkopleider bij GGZ Rivierduinen, uitleg over psychiatrische ziektebeelden en hoe je als vrijwilliger omgaat met bepaald gedrag van cliënten. Ook de rol van de vrijwilliger kwam uitgebreid aan de orde.

Ook vrijwilliger worden?
Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Je leest op onze websites wat wij doen en hoe je je kunt aanmelden. Er zijn twee mogelijkheden.
• Je kunt vrijwilliger worden bij Vrijwilligerszaken (koppelt vrijwilligers aan cliënten of activiteiten die bij GGZ Rivierduinen verblijven).

• Je kunt vrijwilliger worden bij de Vriendendienst (Koppelt vrijwilligers aan mensen met een psychiatrische achtergrond die zelfstandig wonen).

 

Print