GGZ Rivierduinen en Dunavie tekenen intentieverklaring voor samenwerking
31 december 2019

GGZ Rivierduinen en Dunavie tekenen intentieverklaring voor samenwerking

Op maandag 16 december ondertekenden Ernst Hoette, voorzitter Raad van Bestuurd van GGZ Rivierduinen en Pierre Sponselee, interim directeur-bestuurder van woningcorporatie Dunavie een intentieverklaring. Samen kijken we naar de realisatie van 15 tweekamerwoningen voor Beschermd Wonen en 1 kantoorruimte in het nieuwbouwproject ‘de Kwekerij’ in Rijnsburg.

   

Foto: Pierre Sponselee, interim directeur-bestuurder van woningcorporatie Dunavie en Ernst Hoette, voorzitter Raad van Bestuur, GGZ Rivierduinen.

Een samenleving waar plek is voor iedereen
Een plek waar iedereen welkom is, meedoet en erbij hoort en de bewoners een (sociale) binding mee hebben. Op deze locatie komen woningen ten behoeve van Beschermd Wonen. Deze woonvorm biedt een thuis voor cliënten die niet alleen of zelfstandig kunnen wonen.

Cliënten wonen naast elkaar en krijgen begeleiding. Onze woonbegeleiders helpen cliënten om hun leven weer op te pakken in hun woonhuis. Ze leren om hun talenten te benutten. Ze krijgen hulp bij dagelijkse dingen, zoals omgaan met anderen, financiën, werk, hobby’s, koken en schoonmaken.

De bewoners die hier gehuisvest worden, zijn voornamelijk cliënten of naasten uit de gemeente Katwijk die op deze manier in hun eigen omgeving de stap naar zelfstandig wonen kunnen maken.

Print