Blue Sunday Run op 26 januari 2020
19 december 2019

Blue Sunday Run op 26 januari 2020

Op 26 januari 2020 organiseert het SocialRunteam GGZ Rivierduinen voor hardlopers en wandelaars een loop om aandacht vragen voor depressie. Wandelaar of hardloper: je bent van harte welkom!

 

Op 20 januari 2020 is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Ook dit jaar organiseert het SocialRunteam GGZ Rivierduinen, samen met atletiekvereniging NSL, een loop om aandacht vragen voor depressie. Daarnaast willen we geld ophalen ter ondersteuning van activiteiten voor mensen die ermee te maken hebben en om psychische problemen te voorkomen.

We gaan hardlopen omdat we het heel graag doen. En omdat bewezen is dat bewegen, dus ook hardlopen, depressieve klachten kan verminderen. Er bestaat zelfs een speciale ‘running therapy’. Het buiten zijn, in de natuur, en het contact met andere hardlopers kan helpen om je hoofd leeg te maken en je goed te voelen. Dat is goed voor iedereen, ook als je niet depressief bent.

We hebben een leuke route uitgezet in de duinen in de directe omgeving van Noordwijkerhout, de thuisbasis van av-NSL. Je kunt deze route (7,6 km) wandelend of hardlopend afleggen. Omdat vorig jaar bleek dat maandag voor veel mensen een lastige dag is om mee te kunnen doen, hebben wij er nu voor gekozen er een Blue Sundayrun van te maken, op 26 januari.

Inschrijven
Datum: zondag 26 januari 2020
Tijd: 14:00 uur, inloop vanaf 13:30 uur
Locatie: start en finish nabij Cooling Duin, op de parkeerplaats Duindamseslag, Noordwijk.

Wil je meedoen? Meld je dan snel aan via het aanmeldingsformulier.

Deelname is gratis.
De route kan worden ingekort.
Het is geen wedstrijd, geniet van de omgeving!
Er is parkeerruimte beschikbaar. Er stopt helaas geen openbaar vervoer in de buurt van het startpunt.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door AV-Noordwijkerhoutse Strandlopers en Staatsbosbeheer.

Steun het GGZ Rivierduinenteam
Je kunt ons doel ook steunen door alleen een bedrag over te maken, maar we hopen natuurlijk dat je met ons mee komt lopen! Steun het GGZ Rivierduinenteam.

 

Print