Verhuizing Medium Care opnamekliniek Jac. P. Thijsselaan Gouda in 2020
21 oktober 2019

Verhuizing Medium Care opnamekliniek Jac. P. Thijsselaan Gouda in 2020

In het eerste kwartaal van volgend jaar verhuist de Medium Care opnamekliniek van GGZ Rivierduinen aan de Jac. P. Thijsselaan te Gouda.

In totaal gaat het om 35 bedden, 15 bedden ouderenpsychiatrie en 20 bedden volwassenenpsychiatrie. De verhuizing is noodzakelijk omdat het gebouw aan de Jac. P. Thijsselaan op middellange termijn bouwtechnisch en functioneel niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen en aan de randvoorwaarden om klinische behandeling volgens de laatste standaarden te kunnen uitvoeren.

Kliniek voor volwassenen

De Medium Care opnamekliniek voor volwassenen verhuist naar onze klinieken in Leidschendam en Leiden. Op beide locaties zijn ook de High & Intensive Care opnameklinieken (HIC) aanwezig. Hierdoor bieden we een compleet klinisch aanbod van waaruit de behandeling laagdrempelig op- en afgeschaald kan worden tussen de High & Intensive Care en Medium Care.

Kliniek voor ouderen

De Medium Care opnamekliniek voor ouderen wordt tijdelijk verplaatst naar onze Medium Care kliniek voor ouderen in Voorhout. Er is in het afgelopen jaar veel inspanning geleverd om de Medium Care opnamekliniek voor ouderen rechtstreeks binnen de regio Gouda onder te brengen in een andere passende setting. Dat heeft tot nu toe nog niet tot resultaat geleid door de specifieke eisen die aan een nieuwe setting gesteld moeten worden. Het is uitdrukkelijk het doel om de Medium Care opnamekliniek voor ouderen in een daartoe geschikte setting terug te brengen naar de regio Gouda.

Zorgaanbod in Gouda

Onze overige dienstverlening zoals de poliklinieken volwassen en ouderen, wijkteams, IHT (intensieve behandeling thuis), crisisdienst en ADB (acute dagbehandeling) blijft in Gouda. De intensieve ambulante zorg voor ouderen wordt in de loop van volgend jaar uitgebreid.

Vragen?

Voor vragen en meer informatie kun je e-mailen naar communicatie@rivierduinen.nl.

Print