Eerste groep verpleegkundige met een specialisatie voor de High Intensive Care Psychiatrie
8 oktober 2019

Eerste groep verpleegkundige met een specialisatie voor de High Intensive Care Psychiatrie

Diane Hoogenboom en Danique van Dam, verpleegkundigen op de High Intensive Care bij GGZ Rivierduinen hebben met succes de nieuwe post HBO opleiding voor de High Intensive Care (HIC)-psychiatrie afgerond. Ze zijn de eerste groep verpleegkundige met een specialisatie voor de HIC Psychiatrie.

 

Meerwaarde en verdieping
Diane: “Wij hebben beiden de opleiding als een grote meerwaarde ervaren. De opleiding is een verdieping voor het werk als verpleegkundige in de acute psychiatrische opnameafdeling. Ik ben er trots op dat er voor ons werk nu een gespecialiseerde opleiding is, want dit doet recht aan de hectiek en de complexiteit van de HIC afdelingen.”

We zijn de eerste groep verpleegkundige met een specialisatie voor de HIC Psychiatrie. Natuurlijk zijn we op zoek naar verbetering van kwaliteit en manieren om dwang en drang te reduceren. Hiervoor hebben we allebei verschillende dingen geïmplementeerd op de afdeling. Daarnaast ligt er een belangrijke rol als HIC verpleegkundige om de kwaliteit op de HIC`s te verbeteren en verbeteringen te waarborgen.

Kalmeringsbox

Als voorbeeld heb ik afgelopen jaar in Leidschendam de Kalmeringsbox geïntroduceerd; een box met attributen die kunnen helpen om spanning te reduceren zoals puzzels, mp3-speler, een zacht dekentje, een massagebal en Kapla.

CrisisMonitor
Ook is de CrisisMonitor een belangrijk onderwerp geweest. We hebben in samenwerking met verschillende collega`s en disciplines de CrisisMonitor geïmplementeerd. We zijn nu bezig met het verbeteren van deze implementatie door de CrisisMonitor meer dynamisch te gaan gebruiken op de afdeling.

Komend jaar zal een nieuwe verpleegkundige van HIC Leiden bij GGZ Rivierduinen ook deze opleiding gaan volgen.

Lees hier ook het interview met Diane en Danique toen ze aan het begin stonden van deze opleiding.

Print