GGZ Rivierduinen biedt zij-instromers 15 opleidingsplaatsen tot MBO verpleegkundige
10 september 2019

GGZ Rivierduinen biedt zij-instromers 15 opleidingsplaatsen tot MBO verpleegkundige

Heb jij altijd al in de zorg willen werken en ben jij toe aan een carrière switch? Alle zij-instromers opgelet! In samenwerking met de LOI biedt GGZ Rivierduinen vijftien opleidingsplekken voor MBO verpleegkundige in de GGZ aan. Op 1 oktober 2019 organiseert GGZ Rivierduinen samen met de LOI een informatieavond in Leiden.

 

Groeiend tekort aan verpleegkundigen
Net als andere zorginstellingen kampt GGZ Rivierduinen met een groeiend tekort aan verpleegkundig personeel. Om toch de zorg te blijven bieden die nodig is, willen wij de huidige groep verpleegkundigen versterken. Daarom bieden we opleidingsplaatsen aan voor mensen die een bewuste keuze maken voor de overstap naar de zorg.

Ben je geïnteresseerd?
Vanaf 1 november 2019 start het voortraject van drie maanden waarin je kennis kan maken met de GGZ. Heb je dit voortraject met goed gevolg afgerond en de indruk dat dit écht wat voor je is, dan volgt een selectieprocedure. Is het resultaat daarvan positief, dan kan je starten met de opleiding tot MBO verpleegkundige. Deze wordt verzorgd door de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI). De opleiding is beroepsgericht en sluit goed aan op de praktijk. Alle kennis en vaardigheden waarover een verpleegkundige moet beschikken, komen aan bod. De opleiding start op 1 april 2020.

Wat kun je verwachten als zij-instromer?

 • Een door jou zelf bekostigd voortraject van 4 maanden voor circa € 303,- waarin je de ruimte krijgt om te kijken of werken in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) iets voor jou is. Bij aanname krijg je het bedrag weer terug;
 • In het voortraject heb je 2 zaterdagen stage op de werkvloer en 3 zaterdagen klassikaal theoretisch onderwijs op locatie Leiden van GGZ Rivierduinen;
 • Een certificaat als je het voortraject met goed gevolg afrond;
 • Na een succesvol voortraject een selectiegesprek om toegelaten te worden voor de opleiding;
 • Op kosten van GGZ Rivierduinen een opleidingstraject van 2 jaar en 9 maanden, verdeeld over 3 leerperiodes van 11 maanden;
 • Een vaste werkbegeleider op de werkvloer;
 • Ondersteuning gedurende het hele opleidingstraject door een praktijkopleider van GGZ Rivierduinen en stagebegeleiding vanuit de LOI;
 • Gastlessen van praktijkopleiders van GGZ Rivierduinen specifiek gericht op de GGZ;
 • Een peergroep van leerlingen die maandelijks bij elkaar komt en onder begeleiding van een praktijkopleider ervaringen deelt;
 • Bij aanvang van de opleiding een salaris tussen de € 1.843,- en € 2.863,- bruto op basis van 36 uur conform FWG 40, CAO GGZ 2017-2019;
 • Na afronding van de opleiding word je ingeschaald in FWG 45.


Informatieavond en aanmelden

Heb je interesse en wil je graag meer weten? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 1 oktober. Inloop is vanaf 18.30 uur en het programma start om 19.00 tot 21.00 uur aan de Sandifortdreef 19 in Leiden. Je via dit formulier aanmelden. Graag tot 1 oktober.

Vragen?
Uiteraard kun je ons ook benaderen voor meer informatie en vragen. Je kunt bellen met Rianne de Boer via 06-83024476 of mailen naar r.deboer@rivierduinen.nl.

Print