Opbrengst expositie overhandigd aan Rode Kruis
19 augustus 2019

Opbrengst expositie overhandigd aan Rode Kruis

Jolanda Meerman is cliënt bij GGZ Rivierduinen en heeft met de verkoop van 40 tekeningen in totaal 300 euro opgehaald. De opbrengst van haar expositie is overhandigd aan het Rode Kruis.

 

De tekeningen van Jolanda waren te zien in Het Kruispunt in Oegstgeest. De expositie was een groot succes: binnen een mum van tijd waren alle tekeningen uitverkocht. Het Rode Kruis was verheugd over het initiatief en de opbrengst en kwam dan ook graag langs om het persoonlijk in ontvangst te nemen.

Na het officiële overhandigmoment liet Jolanda haar andere tekeningen zien. Daarbij lichtte ze haar beweegredenen toe: “Mijn leven is niet zinloos, er zijn zoveel goede doelen voor mensen die in de verdrukking zitten. Door te tekenen kan ik geld verzamelen om aan goede doelen te geven. Zo doe ik toch iets om de wereld mooier te maken”. Daarnaast is Jolanda al enkele jaren gestopt met roken. Het geld dat ze daarmee bespaart doneert ze ook aan een goed doel.

Jolanda heeft de expositie samen met geestelijk verzorger bij GGZ Rivierduinen Jan Biemans georganiseerd. De opbrengsten doneert ze aan het Rode Kruis, om zo kinderen die door oorlog of natuurgeweld zijn getroffen een steuntje in de rug te kunnen geven. Jolanda werkt ondertussen verder aan nieuwe tekeningen, die ze volgend jaar weer wilt exposeren.

 

Print