Werken in de psychiatrie: "geen dag is hetzelfde"
15 juli 2019

Werken in de psychiatrie: "geen dag is hetzelfde"

In dit interview maken we kennis met de 24-jarige Jeanine Haas. “Ik ben verpleegkundige en werk sinds september 2018 bij GGZ Rivierduinen op de medium care volwassenen in Gouda.”

 

Waarom heb je gekozen voor dit vak en deze branche?
“Vijf jaar geleden heb stage gelopen bij GGZ Rivierduinen en dat was een leerzame en prettige ervaring. Ik heb ook bij veel verschillende organisaties stage gelopen en gewerkt met somatiek, verslaving en revalidatie gewerkt, maar ik was toe aan iets nieuws”, vertelt Jeanine. “Door mijn waardevolle stage ervaring GGZ Rivierduinen wilde ik weer werken in de psychiatrie en dat bevalt me tot nu toe prima.”

Daarnaast is Jeanine ook werkbegeleider bij GGZ Rivierduinen. "Ik kan de stagiaires dingen leren en ze begeleiden. En ook leer ik van hun. De combinatie hiertussen vind ik heel leuk."

Wanneer is jouw dag geslaagd?
“Als ik de cliënten de zorg heb kunnen geven die ze nodig hebben! Soms is het heel druk en heb je wat minder tijd voor de cliënt en zijn er meer ‘regelzaken’. Ondanks de drukte probeer ik iedereen wel individueel aandacht te geven, zodat ik echt kan zien hoe het nu met de cliënt gaat. Dit kan op verschillende manieren zoals een gesprekje, een spelletje of een wandeling. Als verpleegkundige kan je veel observeren, maar je ziet nooit alles.”

Wat beteken jij voor mensen met een psychiatrische hulpvraag?
“Ik probeer de hulp die een persoon nodig heeft te bieden en dit is bij iedereen anders en hier probeer ik ook naar te kijken. De ene persoon heeft ook wat meer aandacht nodig dan de andere. Ik probeer te handelen volgens het behandelplan en wanneer nodig volgens het crisis signaleringsplan.”

Wat kenmerkt jullie team?
“We zijn één team en werken fijn samen. We helpen en ondersteunen elkaar waar nodig.”

Wat zou je werkzoekenden willen meegeven die in de zorg willen werken?
“Ik zou iedereen die op zoek is naar een andere baan willen adviseren om voor een uitdaging te gaan en te komen werken in de psychiatrie. Geen enkele dag is hetzelfde en je weet nooit wat er die dag op je pad komt. Dat vind ik zo leuk aan dit werk", zegt Jeanine.

Kom jij ons team versterken?
Als verpleegkundige bij GGZ Rivierduinen heb je passie voor je vak en zet je mensen in hun kracht. Met jouw multidisciplinaire team geef je inhoud én vormgeving aan hoog complexe behandelingen binnen de psychiatrie. Lees hier meer over onze vacatures.

Print