HBO-V stagiaire aan het woord
17 juni 2019

HBO-V stagiaire aan het woord

Vanaf 17 september 2019 versterkt de 25-jarige Lianne de Vries als stagiaire HBO Verpleegkunde het wijkteam in Leiden van GGZ Rivierduinen. Wij zijn nieuwsgierig naar haar achtergrond en ambities. Tijd voor een interview.

 

Welkom bij GGZ Rivierduinen. Kun je wat meer vertellen over jezelf?
Ik ben Lianne de Vries, 25 jaar en momenteel einde derdejaars HBO-V student. Ik heb op diverse werkplekken ervaring opgedaan, maar de GGZ ontbrak hierin. Ik ben ooit begonnen met de MBO-V en tijdens deze opleiding ben ik twee jaar werkzaam geweest in het LUMC. Daarna ben ik gestopt, omdat ik mijzelf nog te jong vond om in een universitair ziekenhuis te werken.

Vervolgens ben ik de Havo op het volwassenonderwijs gaan doen en daarna gestart aan de opleiding HBO-V. In de tussentijd heb op diverse plekken in de thuiszorg gewerkt als bijbaantje. In het eerste jaar van de HBO-V heb ik stage gelopen bij jong-dementerenden, het tweede jaar in een hospice en dit jaar bij GGZ Rivierduinen.

Wat vind je belangrijk in het werk dat je doet?
Ik vind het belangrijk om een professionele band op te bouwen met de cliënt en hen te begeleiden in zijn of haar proces. Of het nou gaat om een wond verzorgen in de thuiszorg of iemand het zo comfortabel mogelijk maken in een hospice wanneer het einde nadert. In de GGZ is deze professionele band ook erg belangrijk. Je maakt kennis met de cliënt en begeleid hen op allerlei vlakken. Denk hierbij aan wonen, werken, financiën, etc. Wanneer jouw cliënt dan eindelijk een eigen woonplek heeft gekregen of eindelijk de juiste dagbesteding in de vorm van werk heeft gevonden, geeft dat je een goed gevoel.

Waarom heb je gekozen voor GGZ Rivierduinen?
Ik ben zelf woonachtig in de bollenstreek en ik zag dat GGZ Rivierduinen ook zorg biedt in deze regio. Uit nieuwsgierigheid ben ik op de website gaan kijken en kwam ik de visie van GGZ Rivierduinen tegen, namelijk: ‘Samen bouwen aan herstel’. Dit vond ik een mooie visie die aansluit bij hoe ik mijn stukje zorg zou willen leven, namelijk samen met andere collega’s, disciplines, maar vooral in samenwerking met de cliënt zelf.

Op school heb ik aangegeven dat ik graag in de psychiatrie stage wilde lopen, omdat dit voor mij nog onbekend terrein was. Ik had in mijn hoofd dat dit ik dan op één van de klinieken terecht zou komen. Uiteindelijk werd duidelijk dat ik in een ambulant team zou worden geplaatst in het centrum van Leiden. Ik wist niet van het bestaan van ambulante teams in de geestelijke gezondheidszorg, maar ik werd enorm enthousiast van het feit dat het een combinatie van psychiatrie en thuiszorg was.

Wat zijn je ambities?
Ik vind deze tak van zorg erg interessant, maar ik weet nog niet of ik na mijn opleiding in de psychiatrie zou willen werken en of dit bij mij past. Wat ik wel heb gemerkt, is dat je veel kan leren in de psychiatrie ongeacht waar (GGZ, ziekenhuis, huisartsenpraktijk, thuiszorg). Je komt met mensen in aanraking die je in het ‘normale’ leven niet snel zou tegenkomen, maar eventueel wel in andere settingen van het verpleegkundig werkveld. 

Wat zou je andere studenten willen meegeven?
Ook al ligt je ambitie niet binnen de psychiatrie, deze sector kan heel interessant en leerzaam zijn. Op het gebied van psychopathologie, gesprekstechnieken en jezelf leren kennen valt veel te behalen. Daarnaast krijg je bij GGZ Rivierduinen voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen.
Je krijgt e-learning modules aangeboden, cursussen die goed op je curriculum vitae staan en diverse lezingen waar je als stagiaire ook naar toe kan. Als je de mogelijkheid krijgt om stage te mogen lopen bij GGZ Rivierduinen, pak die kans!

Meer informatie over stage lopen bij GGZ Rivierduinen
Kijk voor meer informatie op onze website of bel met Marianne via 06 52 58 23 12 of Helen via 06 20 61 51 89 (beiden praktijkopleiders). Mailen kan ook via lord@ggzrivierduinen.nl. Zij kunnen jou alles vertellen over de stage mogelijkheden bij GGZ Rivierduinen.

Print