Studenten volgen workshop over afronding maatjesproject
16 mei 2019

Studenten volgen workshop over afronding maatjesproject

Op 14 mei kregen 22 studenten een workshop bij GGZ Rivierduinen over hoe je je eigen maatjesproject goed afrond.

 

Afscheid nemen van je maatje
In de maand mei zijn studenten bezig met het afronden van hun studiejaar. Dit betekent dat zij binnenkort ook afscheid gaan nemen van hun maatje. Afscheid nemen van je maatje, hoe doe je dat? Hoe geef je dit vorm?  Het beëindigen van een cliëntcontact moet zorgvuldig gebeuren, want vaak is er inmiddels een goede band opgebouwd tussen de vrijwilliger (student) en hun maatje.

Workshop 'Methodisch slot'
Tijdens de workshop ‘Methodisch slot’ kregen de studenten informatie over het afsluiten van een vrijwilligerscontract. We gingen in op het proces van afscheid nemen, wat betekent dat voor mensen, wat voor reacties kun je verwachten en hoe kan je daar het beste mee omgaan.

Samenwerking ketenpartners
Voor deze bijeenkomst werden studenten, die zich als vrijwilliger voor een maatje hebben ingezet, van Eva, Vitalismaatjes, de Vriendendienst en Vrijwilligerszaken van GGZ Rivierduinen uitgenodigd. De studenten kregen ook de kans om kennis te maken met vrijwilligers van andere organisaties.

Aanmelden als maatje bij de Vriendendienst?
Als vrijwilliger (maatje) bezoek je gedurende een jaar een vaste hulpvrager (deelnemer) voor een dagdeel per week of per twee weken. Heb je interesse? Je kunt je hier aanmelden.

Vriendendienst Zuid Holland Noord bemiddelt het maatjescontact tussen de vrijwilliger en een hulpvrager die door zijn of haar psychiatrische achtergrond, het moeilijk
vindt om contacten met anderen te maken en te onderhouden.

Meer informatie
Je leest meer in de brochure en op de website van de Vriendendienst. Hier lees je ook andere ervaringsverhalen.

Print