Startersbijeenkomst met 15 nieuwe vrijwilligers
2 mei 2019

Startersbijeenkomst met 15 nieuwe vrijwilligers

Op dinsdag 23 april vond de tweede startersbijeenkomst in 2019 voor vrijwilligers plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de afdeling Vrijwilligerszaken samen met de Vriendendienst

 

Tijdens de startersbijeenkomst krijgen nieuwe vrijwilligers voorlichting over de organisatie GGZ Rivierduinen. Collega Jan Hulzinga, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ Rivierduinen, verzorgde een inleiding over psychiatrische ziektebeelden en vertelde hoe je als vrijwilliger omgaat met bepaald gedrag van cliënten.

Ook de rol van de vrijwilliger kwam uitgebreid aan de orde. Verder is deze bijeenkomst ook bedoeld voor vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen.
We zijn blij dat er 15 nieuwe vrijwilligers aanwezig waren en wensen ze veel plezier met hun vrijwilligerswerk.

Ook vrijwilliger worden?
Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dat kan. Hierbij kun je denken aan vrijwilligerswerk op een locatie of bij mensen met een psychiatrische aandoening die thuis wonen. Je leest op onze websites wat wij doen en hoe je je kunt aanmelden als vrijwilliger bij GGZ Rivierduinen.

Vriendendienst
De Vriendendienst is een organisatie die vrijwilligers samenbrengt met mensen die zich eenzaam voelen en een psychiatrische achtergrond hebben. Het gaat om zelfstandig wonende mensen. Samen ergens koffie drinken, winkelen, wandelen of fietsen geeft mensen weer een levensinvulling.

Print