Carrière maken in de zorg? Het kan!
13 mei 2019

Carrière maken in de zorg? Het kan!

Stephany Koelewijn-Korstanje is verpleegkundige in opleiding tot specialist GGZ (VioS) en heeft de afgelopen jaren in diverse functies gewerkt bij GGZ Rivierduinen. Een mooie aanleiding voor een interview.

 

De start
Een aantal jaren geleden studeerde Stephany HBO Verpleegkunde duaal. Ze werkte daarvoor 32 uur per week in het academisch ziekenhuis, de overige uren richtte zij zich op de theorie. Tijdens deze studie was één van de onderdelen ook een externe stage lopen. Buiten het ziekenhuis dus. Maar waar moest ze die stage dan gaan lopen? Want er was toch alleen maar het algemene ziekenhuis…

Psychiatrie?
Ze koos voor de psychiatrische hoek en kwam terecht in Oegstgeest, op een afdeling waar cliënten langdurige psychiatrische zorg nodig hebben. Tijdens deze korte stage (3 maanden) kwam zij erachter dat er binnen de GGZ wél tijd en ruimte was om - naast de diagnostiek - ook aandacht te besteden aan de persoon.

Op de afdeling waar zij werkte in het algemeen ziekenhuis was dit minder aan de orde. Juist dit aspect sprak haar enorm aan.
Haar nieuwsgierigheid was gewekt en na deze stage heeft zij haar studie vervolgd, nu in voltijd en is een volledige stage gaan lopen bij GGZ Rivierduinen.

GGZ Rivierduinen
Na de afronding van haar studie had zij direct een baan te pakken binnen GGZ Rivierduinen. Aan de slag binnen de psychiatrische thuiszorg volwassenen. Vijf jaar later stapte zij over naar dezelfde functie maar dan met een andere doelgroep – kinderen en jeugd. Wat haar het meeste aansprak binnen deze functie was het geven van praktische handvaten, voor zowel kind als naasten. Het systeem om het kind heen is van groot belang en hierin kon zij echt van toegevoegde waarde zijn.

Binnen Kinderen & Jeugd kwam een switch en de zorg werd uitbesteed aan de gemeente. Stephany werd daarom gedetacheerd vanuit GGZ Rivierduinen. Ze kwam terecht in een zelfsturend team, met verschillende disciplines zoals maatschappelijk werkers, pedagogisch medewerkers, psychologen en andere hulpverleners met kind en jeugd expertise. Een leerzame tijd, waarin zelfstandigheid de boventoon voerde.

De volgende stap
Vooral het zelfstandige en de regie willen en kunnen pakken waren aspecten die Stephany ervan overtuigde om te solliciteren op de opleidingsplek voor verpleegkundige specialist. In het dagelijks leven van de cliënt kun je als verpleegkundig specialist de gevolgen van de aandoening behandelen.

Dat is hetgeen wat haar het meest aanspreekt in deze rol. Het derde jaar is bijna in zicht en Stephany heeft al verschillende afdelingen gezien binnen GGZ Rivierduinen. Daarnaast komt zij nu ook in aanraking met verschillende projecten, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de zorg.

Heb je interesse?
Ben je opgeleid als HBO verpleegkundige en toe aan een vervolgstap? Lees hier over de mogelijkheden voor verpleegkundige in opleiding tot specialist GGZ (VioS) bij GGZ Rivierduinen.

Bekijk ook onze vacatures op www.werkenbijrivierduinen.nl

Print