GGZ Riverduinen aanwezig tijdens voorjaarscongres NVvP
1 april 2019

GGZ Riverduinen aanwezig tijdens voorjaarscongres NVvP

Op 3 t/m 5 april 2019 vindt het 47e voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) plaats in het MECC Maastricht. GGZ Rivierduinen is hierbij aanwezig met diverse sprekers en een stand.

 

Psychiatrie van de Toekomst
Het thema dat dit jaar centraal staat gaat over de psychiatrie van de toekomst. Hoe ziet onze toekomst er uit? Die vraag brandt bij velen van ons op de lippen. De psychiatrie van de toekomst biedt ongekende mogelijkheden maar tegelijkertijd ook vele dilemma’s. Tijdens het congres wordt hier vanuit diverse invahlshoeken over gesproken.

Sprekers

  • In een samengesteld symposium vertelt Rik Schalbroeck, promovendus bij GGZ Rivierduinen, over psychose en autisme.
  • In een symposia rondom stemmingsstoornissen vertelt dr. Max de Leeuw, psychiater bij polikliniek Bipolaire Stoornissen GGZ Rivierduinen en lid van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten van het Voorjaarscongres, meer over 'Stadium 0, at risk: predisponerende factoren voor bipolariteit, focus op neurobiologie'.
  • Jonas Weijers, promovendus en GZ-psycholoog in opleiding, vertelt meer over mentaliseren bevorderende therapie voor nonaffectieve psychotische stoornissen.
  • Promovendus Yvonne van der Zalm, vertelt tijdens een symposium waar psychotische stoornissen centraal staan, meer over het effect van clozapine op mortaliteit in vergelijking tot andere antipsychotica.
  • Onze collega Jan Bogers, opleider psychiatrie en manager behandelzaken kliniek intensieve zorg bij GGZ Rivierduinen vertelt meer over Risico op relapse na dosisreductie van antipsychotica bij patiënten met chronische schizofrenie: een systematische review en meta-analyse
  • Senior onderzoeker, Fabian Temorshuizen vertelt in het kader van psychotische stoornissen in internationale context meer over de Incidentie van psychotische stoornissen onder diverse migranten groepen in Europa.
  • Hoogleraar en psychiater Jean-Paul Selten geeft een presentatie over migratie en psychose: een meta-analyse van incidentiestudies (1977-oktober 2017).
  • Discussiegroep over de visie op ouderenpsychiatrie 2023, gaat het roer om? Debatleider is Wouter Teer, Renske Lonhard en Sebastiaan van Denderen.

Stand
Op 3, 4 en 5 april zijn we aanwezig met onze stand. We nodigen alle deelnemers van harte uit om langs te komen. In en ontspannen sfeer vertellen we je onder andere graag meer over de aandachtsgebieden van GGZ Rivierduinen en hoe het is om bij ons te werken. Ingeborg Siteur, lid van onze Raad van Bestuur en bestuurslid van GGZ Nederland zal ook alle dagen aanwezig zijn.

Meer informatie
Je leest meer informatie over het voorjaarscongres in het programma en op de website. Via LinkedIn en Twitter houden we jullie op de hoogte.

 

Print