Re-integratietrajecten en jobcoaching
25 maart 2019

Re-integratietrajecten en jobcoaching

Uit onderzoekt blijkt dat mensen met een psychische kwetsbaarheid die betaald werk hebben, sneller en beter herstellen.

 

Werk kan een belangrijke factor zijn om een gevoel van waardering te ervaren. Het brengt regelmaat in uw leven en helpt u aan sociale contacten. Ook is het waardevol om een deel van uw eigen inkomen te verdienen. GGZ Rivierduinen kan u helpen en biedt trajecten aan als u wilt re-integreren. GGZ Rivierduinen is door UWV erkend om de trajecten IPS, 'Werkfit Maken', 'Naar Werk' en Jobcoaching uit te voeren.

Trajectbegeleiding
Bent u door uw psychische klachten op dit moment niet in staat om te werken en wilt u graag weer met plezier aan de slag? Dan kunnen wij u ondersteunen met trajectbegeleiding. Samen met u gaan wij op zoek naar een prettige betaalde werkplek of geschikt vrijwilligerswerk.

Trajectbegeleiding is gericht op het herstel, behoud of uitbreiding van uw arbeidsmogelijkheden. Lees hier ook het interview met Nico Goedhart, trajectbegeleider bij GGZ Rivierduinen.

‘Werkfit maken’(UWV)
Bent u als werkzoekende nog niet klaar voor het aangaan van een betaalde baan, maar u wilt in de nabije toekomst graag aan het werk? Dan kan een 'Werkfit maken' traject bijdragen om mogelijke belemmeringen weg te nemen die u op dit moment verhinderen om weer aan het werk te gaan.

‘Naar Werk’(UWV)
Bent u als werkzoekende klaar voor het aangaan van een betaalde baan en heeft u hierbij ondersteuning nodig? Dan kan een 'Naar Werk' traject helpen bij het vinden en het behouden van betaald werk of om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Individuele Plaatsing en Steun (IPS)
IPS is een re-integratiemethode die ondersteunt bij het vinden en behouden van betaald werk. IPS richt zich op reguliere banen die aansluiten bij de mogelijkheden en wensen van u als werkzoekende.

Jobcoaching
Het kan zijn dat u binnen uw huidige werkzaamheden of tijdens het starten van een nieuwe baan tegen problemen aanloopt waarbij u zelf niet het vermogen heeft om deze adequaat op te lossen. GGZ Rivierduinen helpt u graag en heeft jobcoaches in huis die u kunnen ondersteunen bij het behouden van een betaalde baan. 

Meer informatie
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft zoals; hoe vraagt u een jobcoach aan, heb ik een jobcoach nodig en kom ik in aanmerking voor een jobcoach? U kunt uw vragen stellen aan uw behandelaar of trajectbegeleider. U leest meer informatief in deze folder over re-integratietrajecten en jobcoaching.

Print