Dagbesteding biedt structuur
25 maart 2019

Dagbesteding biedt structuur

Het dagactiviteitencentrum biedt diverse mogelijkheden op het gebied van dagbesteding, arbeid en educatie voor mensen met psychiatrische problematiek in een veilige omgeving.

 

Ervaringen in de dagbesteding
Francis: "De activiteiten die ik doe, vind ik goed. Mijn week zit vol en meer is niet nodig. Wat ik doe, doe ik graag. Continuïteit zou beter kunnen vanuit de begeleiding. Wisselende begeleiding vind ik vervelend en dat er soms iets niet door gaat door afwezigheid en gebrek aan vervanging."

Mark: "Vervelend vind ik als mensen afwezig zijn en er geen vervanging is. Doelen bereiken gaat dan minder goed. Het aanbod is prima. Ik zou liever wat hoger niveau activiteiten hebben zoals programmeren. Dat zou leuk zijn. Verder is de begeleiding erg flexibel en dat is fijn."

Simon: “Dagbesteding betekent veel voor me. Het zorgt voor structuur en duidelijkheid. Ik weet waar ik aan toe ben en het helpt me uit de dagelijkse sleur om mijn gedachten te verzetten. Creatief bezig zijn geeft voor mij een hoop rust en dagbesteding zorgt dus voor rust, voorspelbaarheid, structuur en ook wel voldoening in de dingen die ik maak."

Bij recreatie staat ontspanning voorop: sport, spel, muziek, eten en handvaardigheid zijn voorbeelden van activiteiten. U kunt ook met een hobby beginnen. Soms staat er sporten onder begeleiding op het programma, een andere keer een gezamenlijke avondmaaltijd. U kunt diverse cursussen volgen over uiteenlopende onderwerpen.

Werkprojecten
Wanneer u (tijdelijk) niet werkt en tijdens of na uw behandeling weer aan de slag wilt, dan kunt u bij een dagactiviteitencentrum begeleid worden. U kunt verschillende vaardigheden aanleren die het makkelijker maken om (weer) aan het werk te gaan.

Waar biedt GGZ Rivierduinen dagbesteding
GGZ Rivierduinen heeft dagactiviteitencentra in Noordwijkerhout, Alphen aan den Rijn en in twee Huizen van de Buurt in Leiden van zorg- en welzijnsorganisatie Libertas. Daar kunt u deelnemen aan cursussen of een excursie. U bent ook van harte welkom om even binnen te lopen voor een kopje koffie of een praatje.

Contact informatie
Dagactiviteitencentrum Noordwijkerhout
tel 0252 502 353

Movens dagactiviteitencentrum
tel 071 522 46 95 (Driftstraat 49, Leiden)
tel 071 513 22 36 (Valkenpad 5, Leiden)

Dagactiviteitencentrum Het Trefpunt Alphen aan den Rijn 
tel 0172 89 86 50

 

Print