Geslaagde themabijeenkomst voor vrijwilligers Vriendendienst
18 maart 2019

Geslaagde themabijeenkomst voor vrijwilligers Vriendendienst

Tijdens de themabijeenkomst op 26 februari kregen zestien geïnteresseerde vrijwilligers (waarvan 7 studentvrijwilligers) van de Vriendendienst voorlichting over motiverende gespreksvoering (MGV).

 

Motiverende gesprekvoering
Onderling is met MGV geoefend zodat men zelf kon ervaren hoe je dit kunt inzetten bij een deelnemer. De lesstof van MGV leverde kritische geluiden en vragen op, wat de avond verlevendigde, en ook de onderling gesprekken tussen de vrijwilligers bevorderde.

De oefeningen ‘de vuist’ (aandacht voor gesprekstechniek) en het laten nadenken over wie hen in hun leven had geïnspireerd (welk gedrag zij daarbij van die ander ervaren hadden), levert de grondhouding op van hoe een vrijwilliger zich kan opstellen.

Een korte film over hoe een huisarts, Chris Butler, die iemand op twee manieren probeerde te motiveren gezonder te gaan leven droeg goed bij aan de begripsvorming hoe MGV werkt. Met name wat werkt en wat je beter niet kunt doen.

Gastspreker
Er was ook een gastspreker aanwezig. Jaco Man, maatschappelijk werker bij de Brijder Verslavingszorg, vertelde het publiek meer informatie.  

We kijken terug op een succesvolle avond. Graag wensen we alle vrijwilligers, met name alle nieuwkomers, succes en plezier bij hun vrijwilligerswerk. We hopen dat de workshop hen heeft geïnspireerd.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het je leuk om ook als vrijwilliger aan de slag te gaan? Aanmelden en meer informatie kan via de website van de Vrienendienst.

Je kunt ook contact opnemen met onze coördinatoren van de Vriendendienst, Petra de Geer (Leiden en omstreken), p.vandergeer@rivierduinen.nl of 06 52 54 31 50 en Ine van der Lans (Duin en Bollenstreek), i.vanderlans@rivierduinen.nl of 06 51 01 28 54.

Print