Alzheimer Café Leiden: ‘Je relatie en dementie’
12 februari 2019

Alzheimer Café Leiden: ‘Je relatie en dementie’

Tijdens het eerste Alzheimer Café Leiden van dit jaar op donderdag 14 februari staat het thema ‘Je relatie en dementie'centraal.

 

Vrijwel iedereen heeft behoefte aan intimiteit. De één wat meer dan de ander, maar fysieke en mentale nabijheid is voor de meeste mensen onmisbaar. Het is dan ook erg ingrijpend wanneer je niet meer zo intiem kunt zijn met je naaste als je gewend was. Door de dementie lukt het je partner misschien niet meer om liefde te tonen en te ontvangen. Zowel het delen van emoties als vrijen kan lastiger worden.

Welke invloed kan dementie hebben op gevoelens die horen bij intimiteit en seksualiteit? Veel mensen vinden praten erover moeilijk en daarom is het goed dat het espreekbaar gemaakt wordt.

Tijd en locatie Alzheimer Café
Het Alzheimer Café vindt op donderdag 14 februari plaats in SBO De Vlieger aan de Boerhaavelaan 298, 2334 EZ in Leiden.  De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur. Psychologe Edith de Jong wordt geïnterviewd over welke invloed dementie kan hebben op gevoelens rondom intmiteit en seksulateite. Ook geeft zij tips. Deze avond zullen de Netz de muziek verzorgen, met natuurlijk ook romantische nummers.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

 

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.  Je leest meer informatie op de website over dementie.

 

 

 

Print