Cliënten krijgen nieuwe hardloopschoenen dankzij Vrienden van Rivierduinen
31 januari 2019

Cliënten krijgen nieuwe hardloopschoenen dankzij Vrienden van Rivierduinen

ASICS, de grootste en wellicht bekendste fabrikant van hardloopschoenen, is een afkorting van Anima Sana In Corpore Sano, oftewel een gezonde ziel in een gezond lichaam.

 

Foto: Samuel en Adam, deelnemers aan de running therapie. 

"Dat is wat wij ook willen bereiken middels running therapie voor cliënten van het wijkteam Voorhout”, vertellen Ricus Vleugel en Maaike van Sambeek, beiden sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV-ers) bij GGZ Rivierduinen.

Beiden zijn ervaren hardlopers en medio oktober 2018 gestart om met een aantal cliënten hard te lopen. “Inmiddels hebben we een enthousiaste groep van 4 hardlopers. Wij lopen op de dinsdag- en donderdagmiddag en starten om 16.00 uur vanaf de Duindamseslag in Noordwijk”.

“Het is bekend dat hardlopen (Evidence based) een positieve uitwerking heeft op de psychische gesteldheid. Hardlopen stimuleert de aanmaak van de zogeheten gelukshormonen serotoninen en endorfinen. Naast het hardlopen besteden we natuurlijk ook aandacht aan de levensstijl.”

Blij met nieuwe hardloopschoenen
“Via de Vrienden van Rivierduinen hebben we een donatie gekregen waardoor we onze hardlopers Samuel en Adam met een minimum inkomen kunnen helpen met de aanschaf van (de helaas dure, maar noodzakelijke) hardloopschoenen.”

 

Print