1 november: start landelijke campagne IK ZORG
30 oktober 2018

1 november: start landelijke campagne IK ZORG

Op 1 november 2018 lanceert minister Hugo de Jonge de landelijke arbeidsmarktcampagne IK ZORG. De campagne is een samenwerking van het VWS met branche-beroeps-werknemers-en werkgeversorganisaties uit de sector zorg en welzijn.

 |
De campagne is bedoeld om meer mensen te interesseren om te werken in de zorgbranche. Dit gebeurt in samenwerking met het ministerie van VWS, als onderdeel van het brede arbeidsmarktprogramma Werken in de zorg. In deze werken al 1,2 miljoen mensen. Maar als we niks doen, dreigt er een personeelstekort van 100.000-125.000 mensen.

Deze positieve campagne gaat over kansen die je krijgt in de zorg om je zelf te ontwikkelen. Ik Zorg gaat over:
Individuen die allemaal op hun manier een verschil maken in de levens van mensen. 
Legt motivaties bloot van zorg- en welzijnsmedewerkers waar anderen zich aan kunnen spiegelen. 
Laat ook de onverwachte beroepen binnen zorg- en welzijn zien. 
Is optimistisch, trots en ook bescheiden van toon. 
Gaat over echte mensen die nu al werkzaam zijn in zorg en welzijn. 

Campagneteam over de vloer bij GGZ Rivierduinen
De campagne-tourbus heeft 20 weken lang door Nederland gereisd om de verhalen op te halen bij zo’n 120 zorg- en welzijnsorganisaties, scholen etc. Er zijn 600 foto’s en verhalen opgehaald. Het enthousiasme om mee te doen is enorm groot. Beter ambassadeurschap kunnen we ons niet wensen. Op de website ontdekdezorg.nl kun je alle verhalen lezen.

In augustus is het promotieteam ook bij ons op bezoek geweest op de locatie in Leiden en Gouda. Onze collega’s vanuit diverse disciplines werden geïnterviewd en gefotografeerd en vertellen waarom ze met hun hart werken in de zorg en waar ze trots op zijn.

De komende 5 weken delen we uiteraard hun verhaal. In totaal hebben 10 collega's hieraan meegewerkt. Onze website en social kanalen zullen ook in het teken staan van de campagne. #IkZorg

Print