GGZ Rivierduinen start met MHFA cursus
2 oktober 2018

GGZ Rivierduinen start met MHFA cursus

Op 2 oktober start GGZ Rivierduinen met eerste MHFA (Mental Health, First Aid) cursus in de regio.

In Oegstgeest starten 15 cursisten met deze “EHBO cursus bij Psychische Problemen”. Donderdag en vrijdag starten er ook groepen in Gouda en Leiden. Dit najaar worden er in totaal 6 cursussen in de regio uitgevoerd en in het voorjaar van 2019 nog eens acht.

De cursus wordt aangeboden in samenwerking met het programma‘Zorg en ondersteuning van mensen met verward gedrag’. Het programma heeft een subsidie van ZonMW ontvangen waardoor deze training aangeboden kunnen worden.

Psychische problemen komen vaak voor. 1 op de 4 mensen komt in zijn leven ooit in aanraking met de psychiatrie. In de Mental Health First Aid training leert men eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Gek genoeg is er maar weinig bekend over hoe je als omstander omgaat met mensen die in psychische nood verkeren. Door allerlei vooroordelen over psychische problemen die er zijn, is de drempel om contact te maken of hulp te zoeken heel hoog.

Mental Health First Aid is een cursus die in heel Nederland gegeven wordt. GGZ Rivierduinen biedt deze aan voor de regio Hollands- Midden. De cursus bestaat uit 4 dagdelen waarin aandacht wordt besteed aan de meest voorkomende psychische aandoening. Ook komen crisissituaties aan bod en hoe op een juiste manier te handelen.

Voor meer informatie over MHFA, kijk op https://mhfa.nl

Print