Crisisdienst in Groene Hart Ziekenhuis
4 september 2018

Crisisdienst in Groene Hart Ziekenhuis

Vanaf 3 september 2018 beschikt de crisisdienst van GGZ Rivierduinen over een eigen spreekkamer in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ), vlakbij de SpoedEisende Hulp (SEH) en de HuisArtsenPost Midden-Holland (HAP).

Patiënten van HAP en SEH met mogelijk psychiatrische problemen kunnen zo snel worden gezien door de medewerkers van de crisisdienst.
Het initiatief komt voort uit de samenwerking tussen het GHZ, GGZ Rivierduinen en de HAP om de acute zorg voor personen met mogelijk psychiatrische klachten te verbeteren.|

Zowel de SEH als de HAP zien vaker mensen met acute psychiatrische problemen, waarvoor de expertise van de GGZ nodig is. Door de aanwezigheid van de crisisdienst kunnen deze patiënten in de directe nabijheid van HAP en SEH beoordeeld worden door medewerkers van de crisisdienst. Dit zal de wachttijd voor beoordeling verkorten. Bovendien zijn er zo kortere lijnen tussen de verschillende disciplines.

Openingstijden 
De crisisdienst van GGZ Rivierduinen is vanaf 3 september  in het ziekenhuis aanwezig van maandag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 23.00 uur en in het weekend van 8.30 uur tot 23.00 uur

Print